Δημοσκόπηση: Έτσι «εκτοξεύεται» η διαφορά! «Αιμορραγεί» ο ΣΥΡΙΖΑ προς… ΝΔ μεριά

16 Ιουλίου 2020 20:02

Η δημοσκόπηση που “εξηγεί” πολλά για την χαώδη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λένε οι πολίτες για Μητσοτάκη – Τσίπρα. Οι φόβοι για τον κορονοϊό, η οικονομία και όλα τα αποκαλυπτικά ευρήματα.

Δημοσκόπηση… μέρος δεύτερο. Η μεγάλη έρευνα της εταιρείας Marc παρουσιάζει άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα με τον κορονοϊό να βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο.

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε χθες, Τετάρτη 15.07.2020, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha (σ.σ. δείτε εδώ όλα τα αποκαλυπτικά ευρήματα) ενώ σήμερα, Πέμπτη 16.07.2020 παρουσιάστηκε το δεύτερο μέρος.

Το αμιγώς πολιτικό κομμάτι έχει μεγάλο ενδιαφέρον και εξηγεί εν πολλοίς την τεράστια διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, η οποία με βάση την συγκεκριμένη έρευνα φτάνει στις 21,2 μονάδες (41,6% η ΝΔ και 20,4% ο ΣΥΡΙΖΑ).

Ξεκινώντας στα… πολιτικά της έρευνας, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι ένα ποσοστό της τάξης του 65,2% αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την παρούσα κυβέρνηση, με την κάρτα αυτή να “λέει” πολλά.

Ομοίως και η κάρτα για το ίδιο ερώτημα, αναλόγως της ψήφου που “έριξαν” οι ερωτηθέντες στις εκλογές του 2019.

Δείτε τις κάρτες

δημοσκόπηση

«Κόλαφος» για τον ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση

Στα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενδεικτικά και της δημοσκοπικής διαφοράς με το κυβερνών κόμμα, αφού στο ερώτημα τι πιστεύετε αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κυβέρνηση, το 52,6% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Το 26,7% δηλώνει “περίπου τα ίδια”, ενώ μόλις το 15,6% πιστεύει πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Επιπλέον, στο ερώτημα για τον καλύτερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει… ψήφο εμπιστοσύνης από το 58,1%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόλις από το 24,8% των ερωτηθέντων.

δημοσκόπηση

Οι συσπειρώσεις που… τα λένε όλα

Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην δημοσκόπηση, πάντως, αφορά στο κομμάτι των συσπειρώσεων.

Η ΝΔ παρουσιάζει μια ισχυρότατη συσπείρωση της τάξης του 86%, δηλαδή από τους 100 που ψήφισαν το 2019 ΝΔ, οι 86 θα την ψήφιζαν και τώρα.

δημοσκόπηση

Αντιθέτως στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι “σκούρα”. Μόλις οι 6 στους 10 δηλώνουν “πίστη” στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο για την Κουμουνδούρου.

Κι αυτό διότι υπάρχει μια “διαρροή” της τάξης του 11,6% προς την ΝΔ! Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Marc, Θωμά Γεράκη, αυτό «μεταφράζεται» σε ένα ποσοστό περίπου 4% του εκλογικού σώματος.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 4% από το περσινό ποσοστό του, αλλά ταυτόχρονα η ΝΔ «καρπώνεται» το ποσοστό αυτό, που σημαίνει πως η διαφορά είναι της τάξης του 8%!

Εν τω μεταξύ η διαφορά στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν επίσης πάνω από 8% (σ.σ. 39,85% η ΝΔ έναντι 31,53% του ΣΥΡΙΖΑ). Κάπως έτσι, με βάση την συγκεκριμένη δημοσκόπηση και τα περσινά εκλογικά αποτελέσματα, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων «εκτοξεύεται» στις 16 μονάδες!

Κάτι που εξηγεί το μεγάλο δημοσκοπικό χάσμα που χωρίζει τα δύο κόμματα…

Δείτε την συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ

δημοσκόπηση

Οι εσωτερικές υποθέσεις

Τις… πταίει για την ύφεση;

Στα του… κορονοϊού τώρα. Στο ερώτημα αυτό, οι πολίτες απαντούν η πανδημία σε ποσοστό 52,2, ενώ μόλις το 16,8% κατηγορεί την κυβέρνηση. Ευρωπαϊκή Ένωση και παράγοντες της αγοράς βρίσκονται στις επόμενες θέσεις.

δημοσκόπησηδημοσκόπηση

Υπάρχει ακόμη μεγάλη ανησυχία για τις απολύσεις, την υγεία και το εισόδημα.

δημοσκόπηση

Τέλος, η επόμενη κάρτα στην δημοσκόπηση για το ζήτημα της ασφάλειας αναλόγως… το πού πηγαίνουμε, έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos