Χαρδαλιάς: Χωρίς πανηγύρια τον Αύγουστο - Από τα Βαλκάνια το 76% των κρουσμάτων

21 Ιουλίου 2020 13:55

«Μας λυπούν μαζικές συγκεντρώσεις όπως οι οπαδικές», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Στα επιχειρησιακά ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε κυρίως στην πρώτη ενημέρωση μετά από 1,5 μήνα για την εξέλιξη του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.Αναφέρθηκε και στο θέμα των πανηγυριών και αν θα συνεχιστεί το μέτρο και τον Αύγουστο: «Προσωπικά θεωρώ ότι και τον Αύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν πανηγύρια. Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι μπορούμε αυτό το καλοκαίρι χωρίς πανηγύρια, αφού ο κίνδυνος από τον συνωστισμό είναι σημαντικά υψηλότερος».

 Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στα γεγονότα συνωστισμού έξω από το «Γ. Καραϊκάκης»: «Χώρες που χαλάρωσαν το πλήρωσαν ακριβά. Πρέπει να τηρούνται αυτά που έχουμε διασφαλίσει. Καταδικάζουμε τα φαινόμενα. Μας λυπούν μαζικές συγκεντρώσεις όπως οι οπαδικές. Δεν είναι αυτές οι εικόνες που θέλουμε να βλέπουμε».

«Ανοίγουμε τη χώρα στον τουρισμό με ασφάλεια. Ομως θέσαμε σε εφαρμογή σύγχρονο σύστημα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, πρέπει να παραμένουν σε εγρήγορση και σε επιφυλακή. Στις διακοπές χαλαρώνουμε μόνο ως προς τους ρυθμούς, όχι ως προς την προσοχή και την τήρηση των μέτρων. Καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία» είπε μεταξύ άλλων.

 Παράλληλα ο κύριος Χαρδαλιάς έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τις πρώτες 19 ημέρες που άνοιξαν τα σύνορα της χώρας αναφορικά με τους ελέγχους για κορονοϊό. Όπως είπε από 1 - 19 Ιουλίου, έχουν εισέλθει στην Ελλάδα 918.032 άτομα. Συγκεκριμένα από τα αεροδρόμια πέρασαν 620.652 άτομα, από τα λιμάνια 48.720 , από τα χερσαία σύνορα 248.660. Παράλληλα, ο αριθμός ελέγχων το συγκεκριμένο διάστημα ανέρχεται σε 127.900. Συγκεκριμένα στα αεροδρόμια έγιναν 98.284 έλεγχοι, στα λιμάνια 6.119 και στα χερσαία σύνορα 23.497.

 Ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των εισερχομένων στη χώρα ανέρχεται συνολικά σε 295 από 1- 19 Ιουλίου, 53 είναι ακόμα ενεργά, 35 μη ενεργά, οι υπόλοιποι επέστρεψαν. Πρώτη σε θετικά κρούσματα είναι η Σερβία.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Τρίτη, επέστρτεψε η ζωντανή ενημέρωση των πολιτών, σε εβδομαδιαίο επίπεδο προς το παρόν, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται σταθερά διψήφια νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη, αλλά αντί για τις 18:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιείται στις 13:00 το μεσημέρι.

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos