Χαρδαλιάς: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία και τα κυλικεία

08 Σεπτεμβρίου 2020 19:04

Οι μαθητές που δεν φορούν μάσκα δεν θα μπαίνουν στην  τάξη  - Με ΚΥΑ που θα μοιραστεί στα σχολεία θα ρυθμίζονται αναλυτικά όλοι οι κανόνες λειτουργίας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την πορεία της πανδημίας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ώρες θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα μοιραστεί στα σχολεία και θα ρυθμίζει αναλυτικά όλους τους κανόνες λειτουργίας στα σχολεία, τη χρήση μάσκας και τη λειτουργία των κυλικείων.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός και τόνισε πως λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών μεταξύ άλλων. 

Ειδικά για τα κυλικεία ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως θα πωλούν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ενώ θα τηρούνται και αποστάσεις 1,5 μέτρου από τους μαθητές.  Ανέφερε επίσης ότι οι υπεύθυνοι για την λειτουργία των κυλικείων θα πρέπει να μεριμνούν για την απολύμανση του χώρου και για την τοποθέτηση αντισηπτικών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε επίσης πως υπάρχει η σύσταση για τοποθέτηση σημάνσεων στο έδαφος. Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

«Στόχος είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, να προστατέψουμε τους μαθητές μας , τους εκπαιδευτικούς μας και τις οικογένειές τους», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφορικά με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών αυτά θα λειτουργήσουν με τους κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν και στις σχολικές μονάδες.

Σε ότι αφορά τις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί έχουν επιβληθεί τρία πρόστιμα. Σε ότι αφορά; τους ελέχγους στις πύλες εισόδου της χώρας ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Ιουλίου έχουν εντοπιστεί 972 κρούσματα.

enimerosi-SEP8-1
enimerosi-SEP8-2
enimerosi-SEP8-3
enimerosi-SEP8-4
enimerosi-SEP8-5
enimerosi-SEP8-6
protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos