Κορονοϊός: «Ανοιχτή» η επαναφορά των SMS - Ολα τα έκτακτα μέτρα στην Αττική

19 Σεπτεμβρίου 2020 11:49
Εκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού στην Αττική - Ανοιχτή η αποστολή των sms στο 13033 - Τι ισχύει με το lockdown

Με τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική να είναι συνεχώς στο «κόκκινο» η κυβέρνηση αποφάσισε εκτάκτως την Παρασκευή και νέα μέτρα, προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού. Καθημερινά, η Αττική είναι «πρωταθλήτρια» κορονοϊού και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τόσο την κυβέρνηση όσο και τους λοιμωξιολόγους που προειδοποιούν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Μόνο την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 164 κρούσματα στο λεκανοπέδιο από τα συνολικά 339 σε όλη τη χώρα ενώ μία μέρα νωρίτερα η Αττική μετρούσε ακόμη 212 κρούσματα κορονοϊού

Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Παρασκευής, προανήγγειλε νέα μέτρα κατά του φονικού ιού, με ισχύ για δύο εβδομάδες, προκειμένου να μπει «φρένο» στην πορεία του κορονοϊού. Τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσουν έως τις 4 Οκτωβρίου. Αυτά είναι τα εξής: 

  • Ανώτατο όριο ως 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους
  • Αναστέλλονται οι προβολές ταινιών σε σινεμά
  • 20 άτομα σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες
  • Αποφασίζεται η διανομή θετικών κρουσμάτων (π.χ. μετανάστες) η διαμονή σε ξενοδοχεία
  • Τηλεργασία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στο 40% σε χώρους γραφείου
  • Μετακινήσεις για το δημόσιο τομέα σε τρεις βάρδιες (07:00, 08:00, 09:00)
  • Εκτεταμένοι έλεγχοι σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων (π.χ, σχολεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νοσοκομεία)

Εκτός, όμως, από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην προγραμματισμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, κάποιοι στην κυβέρνηση μιλούν ακόμη και για lockdown (αν αυτά τα μέτρα δεν αποδώσουν). Κυβερνητικά στελέχη, που παρακολουθούν από πολύ κοντά την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, επιμένουν πως ένα δεύτερο lockdown στην Αττική θα είχε ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των ευπαθών ομάδων, εξ ου και σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η επαναφορά του μοντέλου των sms 13033 και εν προκειμένω ο περιορισμός ή και η επιβολή ωραρίου στις μετακινήσεις των γηραιότερων (άνω των 65) συμπολιτών μας.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos