Δύο αναφορές του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου για σχολικές μονάδες Άνδρου και αιτήματα Συλλόγου Μηχανικών Νάξου

24 Σεπτεμβρίου 2020 11:51

O Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή δύο αναφορές.

Η πρώτη έχει θέμα: «Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου με την οποία ζητούν την αναθεώρηση της ΚΥΑ 50025/2018 και την επανεξέταση του τρόπου μεταφοράς των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες».

Ειδικότερα, κατατέθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, με την οποία εξαιτίας της πανδημίας ζητούν την αναθεώρηση της υπ’ αριθ. 50025/2018 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 4217/Β/26-9-2018), αφού αποτελεί απαίτηση πλέον να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό, αλλά και οι οικονομικές επιπτώσεις που έχουν προκύψει από την πανδημία δεν επιτρέπουν στους γονείς να χρηματοδοτούν τη μεταφορά των παιδιών τους και να εισπράττουν την επιδότηση μετά από μήνες (….Άρα οι γονείς θα πρέπει να έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τη μεταφορά των παιδιών τους, γεγονός άγνωστο ποιοι μπορούν να το κάνουν»).
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «Το γεγονός ότι η τρέχουσα πανδημία απαιτεί όσο το δυνατόν μικρότερο συγχρωτισμό εμείς αυτήν την περίοδο επιλέξαμε να συγκεντρώσουμε τα παιδιά μας σε χώρους φύλαξης (περιμένοντας το μεταφορικό μέσο) και εν συνεχεία να τα συγκεντρώνουμε σε μεγάλα μεταφορικά μέσα. Να σημειωθεί ότι η τρέχουσα νομοθεσία απαιτεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ απολύμανση των μέσων μεταφοράς των μαθητών, ενώ απαιτείται και η ύπαρξη συνοδού».

Η δεύτερη έχει θέμα:«Αίτημα του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου να δοθεί παράταση στο ν.4495/2017, για όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων καθώς και στη προθεσμία για την υποβολή των αρχείων του ν.4178/2013».

Ειδικότερα, κατατέθηκε η επιστολή του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου, ο οποίος ζητά να στηριχθεί το αίτημα όλου του τεχνικού κόσμου, να δοθεί παράταση στο ν.4495/2017, για όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων καθώς και στη προθεσμία για την υποβολή των αρχείων του ν.4178/2013.
Επίσης στο έγγραφο αναφέρεται ότι πέραν των εκκρεμοτήτων του κρατικού μηχανισμού, δεν είναι δυνατό σε συνθήκες πανδημίας να καλούνται να πραγματοποιούν αυτοψίες σε ακίνητα όπου κατοικούν ηλικιωμένοι συμπολίτες μας και ευάλωτες ομάδες ή να αναζητούν αντίγραφα των οικοδομικών αδειών στα υπόγεια συνήθως των υπηρεσιών δόμησης, όπου είναι ο ένας πάνω στον άλλον.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos