Θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα «μπλοκάρει» το πρώτο προσχέδιο λόγω της Τουρκίας

01 Οκτωβρίου 2020 20:22

Σε μαραθώνιο  με ανατροπές και εμπλοκές εξελίσσεται η Σύνοδος Κορυφής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήδη στο τραπέζι υπάρχει ένα πρώτο προσχέδιο, το οποίο ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχεται ως κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου.

Και αυτό γιατί οι διατυπώσεις είναι γενικόλογες και δεν εκφράζουν την ελληνική πλευρά. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο προσχέδιο ότι: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να διασφαλίσει το σεβασμό στην περιοχή».

Για να προχωρήσει η διαδικασία, η ελληνική πλευρά ξεκαθαρίζει στους Ευρωπαίους Αξιωματούχους, ότι θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές για να το κάνει αποδεκτό η Αθήνα.  Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας συνεχίζει ακόμη και σήμερα την προκλητική ρητορική, με την ελληνική πλευρά να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos