Μητσοτάκης: Τι είπε για την φωτογραφία στην Πάρνηθα - Πιθανόν να φτάσουμε μέχρι το Πάσχα χωρίς διασκέδαση

07 Δεκεμβρίου 2020 19:22

Γιατί δεν θα ανοίξει σύντομα η διασκέδαση - Τι είπε για την φωτογραφία στην Πάρνηθα

Τις αιτίες που ο αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού δεν έχει πέσει όπως θα ήθελαν οι επιδημιολόγοι αλλά και τους λόγους για τους οποίους η διασκέδαση θα καθυστερήσει να ανοίξει ανέλυσε σε συνέντευξή του στον Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το πιο πιθανό να μη λειτουργήσει η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η καραντίνα δεν ήταν τόσο αυστηρή όσο η πρώτη και η κούραση του κόσμου από τα μέτρα που την καταλαβαίνω και κατανοώ απολύτως είναι οι δύο βασικοί λόγοι που δεν έχουμε ανοίξει την αγορά έως τώρα» είπε μεταξύ άλλων o πρωθυπουργός, ενώ όπως σημείωσε «τα κρούσματα δεν έπεσαν όσο τα περιμέναμε».

Μάλιστα παραδέχτηκε ότι: «Τα μέτρα δεν τηρήθηκαν με την ίδια ένταση από όλους μας. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτό. Ήταν λάθος μου που φωτογραφήθηκα χωρίς μάσκα στην Πάρνηθα. Ήταν μία στιγμή ανεμελιάς και ενοχλήθηκα που πήρε τέτοια έκταση. Εγώ βάζω τον πήχη προσδοκιών πιο ψηλά. Κάνω αυτοκριτική. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Μου έδωσε και εμένα τη δυνατότητα να σκεφτώ πόσο σημαντικό είναι το ατομικό παράδειγμα των πολιτικών. Ενοχλήθηκα που μια στιγμή ανεμελιάς διογκώθηκε σε τέτοιο βαθμό» συμπλήρωσε.

«Δυστυχώς έχουμε χάσει και πολλούς συμπολίτες μας. Στενάχωρο να μετατρέπεται το καθημερινό δελτίο θανάτων σε μια στατιστική» σημείωσε και τόνισε οτι πρέπει να δουμε αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας. «Έχουμε αρχίσει. Θέλουμε να επιταχυνθεί ώστε να αισθανόμαστε άνετα ότι το λελογισμένο άνοιγμα δεν θα οδηγήσει σε τρίτο κύμα» ανέφερε.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε κάτι από τη Χριστουγεννιάτικη σεζόν. Τόνσε ότι «θα σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους κλάδους».

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει για κάποια επιλογή του απάντησε: «Επρεπε τον Ιούλιο στο μήνυμά μου να είμαι πιο αυστηρός».

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos