Πήρε έδρα και… αποζημίωση ο Κουρουμπλής -Εκτός Βουλής μένει ο Παπαχριστόπουλος

31 Δεκεμβρίου 2020 22:01

Με αλλαγές στη σύνθεσή της θα εκκινήσει το νέο έτος τις εργασίες της η Βουλή, καθώς το δικαστήριο δικαίωσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, έναντι του μέχρι πρότινος κατέχοντος την έδρα του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, Θανάση Παπαχριστόπουλου.

 

Η δικαστική διαμάχη, που διαρκεί 18 μήνες, δικαίωσε τελικά τον κ. Κουρουμπλή, καθώς εστάλη ήδη στη Βουλή το απόσπασμα που ανακοινώνει την απόφαση χωρίς ωστόσο τα πρακτικά, καθώς αυτή δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί (δεν είναι ξεκάθαρη ακόμα, δηλαδή, η διαφορά μεταξύ των δύο). Ωστόσο, η Βουλή επιβεβαιώνει πως στην πρώτη κιόλας συνεδρίασή της θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του κ. Κουρουμπλή (στις 11 του μήνα), ο οποίος θα πρέπει να θεωρείται πλέον μέλος του Κοινοβουλίου.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και δικαίωμα στην αποζημίωση για το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο 2019 μέχρι και τα τέλη του τρέχοντος έτους, καθώς η απόφαση του εκλογοδικείου τον ανακηρύσσει βουλευτή από την πρώτη ημέρα των εκλογών.

Όσο για τον κ. Παπαχριστόπουλο, είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την τελεσίδικη δικαστική απόφαση και να παραδώσει την έδρα, περιμένοντας την επόμενη εκλογική αναμέτρηση για να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos