Ανασχηματισμός: Θεοδωρικάκος, Βρούτσης εκτός κυβέρνησης

04 Ιανουαρίου 2021 13:16

Εκπλήξεις και ηχηρές αποχωρήσεις από την κυβέρνηση μετά την επίσημη ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

 

Ηχηρότερες αποχωρήσεις αυτές των Τάκη Θεοδωρικάκου και Γιάννη Βρούτση.

Η αποχώρηση του κ. Θεοδωρικάκου από το υπουργείο Εσωτερικών προκάλεσε έκπληξη καθώς θεωρείτο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Είχε, άλλωστε, διαδραματίσει σημαντικό ρόλο την περίοδο που η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στην αντιπολίτευση έχοντας διατελέσει σε θέσει κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η θητεία του στο υπουργείο Εσωτερικών χαρακτηρίστηκε από την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την κατάργηση της απλής αναλογική και την εμβληματική νομοθέτηση της ψήφου των αποδήμων. Παράλληλα, προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ενώ εκκρεμεί η ψήφιση για τις αλλαγές στον ΑΣΕΠ.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος μένει και ο μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης ανέλαβε μεγάλο βάρος την περίοδο της πανδημίας και παράλληλα συγκέντρωσε πολλές φορές τα πυρά της αντιπολίτευσης, η οποία ζήτησε αρκετές φορές την παραίτησή του. Σημαντικότερη παρέμβαση η αλλαγή του ασφαλιστικού. Ο Γιάννης Βρούτσης προτάθηκε για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σημαντική και η αποχώρηση του μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, είναι οι άλλες αποχωρήσεις.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos