Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός της κυβέρνησης

05 Ιανουαρίου 2021 00:38

Ο έως τώρα Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υπέρμαχος των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, προερχόμενος από το Ποτάμι, ορίστηκε σήμερα υφυπουργός αρμόδιος για θέματα


σύγχρονου πολιτισμού και μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι το πρώτο ανοικτά ομοφυλόφιλο άτομο σε κυβέρνηση της χώρας.

 Λίγο μετά την ανακοίνωσή του ονόματός του ο κ Γιατρομανωλάκης έκανε την πρώτη του δήλωση αποκλειστικά στο Lifo.gr: «Στη σημερινή Ελλάδα δεν έχουν χώρο στερεότυπα και προκαταλήψεις. Μια συμπεριληπτική κοινωνία στην οποία όλα τα μέλη της έχουν ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες παρά τις διαφορές τους, δεν είναι μόνο το σωστό και δίκαιο, είναι και προς όφελος όλων. Το ίδιο και μια συμπεριληπτική κυβερνητική πολιτική που αναγνωρίζει τον σύγχρονο πολιτισμό ως πυλώνα της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης της χώρας μας».

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard.

Από το 2017 κατέχει τη θέση του Διευθυντή Marketing & Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Microsoft, η V+O Communication, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, σε επιστημονικούς και ακαδημαϊκους φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Harvard και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), καθώς και ως ανεξάρτητος σύμβουλος στρατηγικής, εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ποταμιού, ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για τις Ευρωεκλογές το 2014, ενώ στις βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 κατετάγη δεύτερος σε σταυρούς στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών.

Διετέλεσε υπεύθυνος των τομέων Ναυτιλίας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, καθώς και μέλος της ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού, ενώ εξελέγη μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής του κόμματος (2014-15). Αποχώρησε από το κόμμα το 2016.

aftodioikisi.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos