ΝΔ για αμβλώσεις: Η ψήφος του Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του – Σάλος για την ψήφο του Ευρωβουλευτή

16 Μαρτίου 2021 16:50

Αποστάσεις από τον ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος ψήφισε κατά του δικαιώματος των γυναικών να προχωρούν σε άμβλωση, πήρε η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έδωσε την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

«Όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Η στάση του προκάλεσε αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγορούν ότι συντάσσεται με την άκρα δεξιά στο θέμα της άμβλωσης. Μερίδα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η «Αυγή» κατηγόρησαν τον ευρωβουλευτή, λέγοντας ότι συντάχθηκε «με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου, αυτές τις άκρας δεξιάς». Μεγάλες όμως είναι και οι αντιδράσεις χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Πηγές από την πλευρά του κ. Κυμπουρόπουλου αναφέρουν ότι ο ευρωβουλευτής έχοντας υπερψηφίσει 15 φορές το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση, την περασμένη Παρασκευή ενέκρινε ψήφισμα για την προστασία του παιδιού, που σε ένα σημείο διατυπώνει ότι η προστασία του ξεκινά από την πλευρά της σύλληψης.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτό αφορά τη μητέρα με το παιδί και προσθέτουν ότι ο θόρυβος γύρω από το ψήφισμα, το οποίο δεν έχει καμία νομοθετική αξία, οφείλεται καθαρά σε λόγους αντιπολίτευσης.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos