Πελώνη: Στόχος το άνοιγμα σχολείων στις 12 Απριλίου με self test

01 Απριλίου 2021 14:11

Στόχος είναι το άνοιγμα ορισμένων τάξεων του σχολείου στις 12 Απριλίου, είπε η Αριστοτελία Πελώνη, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί το λύκειο και πως βασικό όπλο σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η διενέργεια των self test.


Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι αύριο θα ανακοινωθεί το συνολικό πλαίσιο για τα self test και υπογράμμισε ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα έχουν προτεραιότητα στην παραλαβή τους από τα φαρμακεία.

Παράλληλα, η κυρία Πελώνη χαρακτήρισε τις αλλαγές στο μείγμα των μέτρων ως μικρές βαλβίδες αποσυμπίεσης, τονίζοντας ότι στόχος είναι η καλύτερη εφαρμογή τους, και υπογράμμισε: «Μεγαλύτερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα».

Αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι συνεχίζεται η εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική. «Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Νοσοκομείο του Θριασίου μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid. Στόχος είναι να διαθέτει από την Τετάρτη 7 Απριλίου 130 απλές κλίνες covid και 33 ΜΕΘ covid.  Και σταδιακά να αναπτύξει έως και 180 κλίνες covid. Επιπλέον, δημιουργούνται 51 καινούργιες ΜΕΘ στα νοσοκομεία "Γεννηματάς", "Ευαγγελισμός", "Λαϊκό", "Ιπποκράτειο", "Ελπίς" και "Κωνσταντοπούλειο"», τόνισε.

Σημείωσε, επίσης, ότι μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί περίπου 1.700.000 συμπολίτες μας, από τους οποίους πάνω από 607.000 και με τις δύο δόσεις, και πρόσθεσε ότι «αύριο, Παρασκευή 2 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικίας 65-69 ετών. Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί και ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με μία δόση- όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, καθώς και οι ευπαθείς ομάδες».

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos