Ο Πέτσας δεν απέκλεισε ούτε τοπικά lockdown, ούτε τεστ για μετακινήσεις από νομό σε νομό -«Οποιο μέτρο χρειαστεί, θα ληφθεί»

05 Ιουλίου 2021 12:42

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι αν υπάρξει τέταρτο κύμα της πανδημίας, αυτό θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η αναπλήρωση των εισοδημάτων όσων είχαν ανάγκη κατά το lockdown προήλθε από τον προϋπολογισμό αλλά και τον εξωτερικό δανεισμό, δύο πηγές που δεν είναι ανεξάντλητες και στις οποίες πρέπει να προστρέχουμε με φειδώ και με σύνεση.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους και πως τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων δεν σημαίνει απαραίτητα πίεση στο Σύστημα Υγείας «επομένως αυτό θα είναι πρόβλημα για τους ανεμβολίαστους».

Στο ερώτημα εάν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις, απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση στην κυβέρνηση, ωστόσο Ιούλιος και Αύγουστος είναι δυο μήνες κρίσιμοι και «όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί».

 Υπενθυμίζεται πάντως ότι σε δηλώσεις του το Σάββατο ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαιτείται αρνητικό τεστ ή green pass για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Σήμερα πάντως, δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο τοπικών lockdown λέγοντας ότι πάνω από όλα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι να επιτευχθεί ένα ποσοστό εμβολιασμού συμβατό με το τείχος ανοσίας.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ΚΕΔΕ και τόνισε ότι στόχος είναι μαζί με την αυτοδιοίκηση να καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται στην ταχύτητα των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και οι υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας θα εξεταστεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει προκαλέσει συναγερμό.

Έστρεψε τα βέλη του κατά των πολιτικών δυνάμεων που αναπαράγουν ψεκασμένες θεωρίες για τσιπ στα εμβόλια αλλά και εκείνους που συστήνουν στους πολίτες να περιμένουν πριν εμβολιαστούν όπως ο βουλευτής κ. Παύλος Πολάκης, δηλώσεις που έχουν όπως είπε αντίκτυπο σε συγκεκριμένες ομάδες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos