Λ. Αυγενάκης: «Η νεανική μοτοΟλυμπιάδα στη Μεγαλόπολη, το σαββατοκύριακο, θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στη διεθνή προβολή

29 Ιουλίου 2021 17:03

-Με 129 συμμετοχές από 23 χώρες είναι όλα πανέτοιμα για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) 2021 στην πίστα της Μεγαλόπολης

 

Όλα είναι πανέτοιμα για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) 2021, αυτό το σαββατοκύριακο 30 Ιουλίου και 1 Αυγούστου στην πίστα της Μεγαλόπολης με 129 συμμετοχές νεαρών αθλητριών και αθλητών σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (10-12, 12-14, 13-17 ετών) από 23 χώρες (17 εξ αυτών από την Ελλάδα)!

Διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, από τα σωματεία «Άρης Πεντέλης» και «ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης», σε συνεργασία με την Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαλόπολης και της ΔΕΗ.

Ήδη οι νεαροί συμμετέχοντες φτάνουν στην Ελλάδα για να εγκλιματιστούν εν όψει του συναγωνισμού, ο οποίος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονος και το θέαμα συναρπαστικό με τα δοκιμαστικά να διεξάγονται μεθαύριο Σάββατο και οι αγώνες ανά κατηγορία από την Κυριακή το πρωί.

«To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ, που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε έναν μόνο αγώνα, είναι μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα με ιδιαίτερη αίγλη, καθώς, εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και τα κράτη των αθλητών/τριών, μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών ομάδων τους» υπογραμμίζει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας ότι:
«το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross θα είναι μια σπουδαία διοργάνωση, όχι μόνο διότι προσφέρει πλούσιο θέαμα, αλλά και επειδή θα φιλοξενήσει εκατοντάδες ξένους, αναβάτες, τεχνικούς, επιτελείς και ομάδες, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή της Ελλάδας και της τοπικής οικονομίας.
Μια σημαντική διοργάνωση που αφορά νέους αναβάτες και όπως ήδη γνωρίζετε δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην οδική ασφάλεια, η οποία συνδέεται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Άλλωστε, χώρες με υψηλά επίπεδα ενασχόλησης με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, βρίσκονται χαμηλά σε τροχαία ατυχήματα».

Ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ακόμα πως:
«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι αγώνες κάνουμε μόνο σε ειδικά διαμορφωμένες και αδειοδοτημένες πίστες που πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας. Και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross (ΜΧ) θα διοργανωθεί φέτος στην πίστα Motocross στη Μεγαλόπολη, μια πίστα με διεθνείς περγαμηνές και βραβεύσεις στο παρελθόν.
Εστιάζουμε στην εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, μέσα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπου υπηρετείται με εξαιρετικό τρόπο η προβολή της Ελλάδας.
Η επιτυχία της διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί την αφετηρία μιας πολύ μεγάλης διεκδίκησης και φιλοξενίας παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότων.

Η εμπιστοσύνη μας και η στήριξή μας στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό δεν είναι καθόλου τυχαία. Έχουμε σχέδιο και όραμα. Κι αυτό, διότι πέρα από το σπουδαίο αγωνιστικό ενδιαφέρον, είναι το κατάλληλο μέσο προώθησης της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς».

«Η Μεγαλόπολη, η Αρκαδία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσελκύσει τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού απ’ όλο τον κόσμο το προσεχές σαββατοκύριακο με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και τη χώρα μας», επισημάνθηκε στη σχετική Συνέντευξη Τύπου για τη τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.
Στη Συνέντευξη Τύπου χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, η Πρόεδρος της ΑΜΟΤΟΕ, Μαρία Τσεσμελή και εκπρόσωποι των σωματείων «ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης» και «Άρη Πεντέλης», που διοργανώνουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για την άριστη οργανωτική και αγωνιστική διεξαγωγή του.

 Το μήνυμα του Υφυπουργού Αθλητισμού για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross:

«Φίλες και φίλοι,

Όπως έχετε ήδη αντιληφθεί, το Υφυπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει εστιάσει στην εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, μέσα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπου υπηρετείται με εξαιρετικό τρόπο η προβολή της Ελλάδας.
Η επιτυχία της διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί την αφετηρία μιας πολύ μεγάλης διεκδίκησης και φιλοξενίας παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότων.

Η εμπιστοσύνη μας και η στήριξή μας στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό δεν είναι καθόλου τυχαία. Έχουμε σχέδιο και όραμα. Κι αυτό, διότι πέρα από το σπουδαίο αγωνιστικό ενδιαφέρον, είναι το κατάλληλο μέσο προώθησης της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.
Άλλωστε τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά. Η επίσημη αναγνώριση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) της αναμφισβήτητης προόδου στον τομέα των απωλειών από τροχαία ατυχήματα που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, είναι γεγονός.

Επιπλέον, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα επενδύουμε στην πίστα Motocross της Μεγαλόπολης. Φιλοδοξούμε και θα το κάνουμε πράξη, ώστε η εγκατάσταση αυτή να γίνει μαζί με τα συνοδά έργα ένα σύγχρονο αγωνιστικό συγκρότημα για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα, το mountain bike, το 4x4 και πολλά άλλα.

Αντίστοιχα, ενισχύουμε και πιστεύουμε στο Rally Greece Offroad που διεξήχθη για 8η χρονιά φέτος στο Άργος Ορεστικό. Από την επόμενη χρονιά, όπως όλα δείχνουν, η προσπάθεια που ξεκίνησαν κάποιοι ρομαντικοί θα τύχει της αναγνώρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η οποία θα το εντάξει στο επίσημο ευρωπαϊκό καλεντάρι Και η συνεισφορά και η στήριξη της Πολιτείας όπως το έχω δηλώσει είναι αυτονόητη.

Όπως αυτονόητη είναι και η συνεργασία που αναπτύσσουμε με τους τοπικούς φορείς των Σερρών και τις ομοσπονδίες μας για το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, το οποίο θέλουμε να αναβαθμίσουμε ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο προπονήσεων και διοργανώσεων.

Επιπλέον, βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις, μετά από δεκαετίες, για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την πίστα αγώνων στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας. Πρόκειται για ένα υπερώριμο έργο που πιθανόν πολλοί γνωρίζετε. Πρόκειται για πίστα διεθνών προδιαγραφών, με εξασφαλισμένες όλες τις αδειοδοτήσεις, ενταγμένο ακόμη και στον αναπτυξιακό νόμο. Φιλοδοξούμε επιτέλους να γίνει πράξη επί των ημερών μας.

Και τέλος, όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί η χώρα μας θα φιλοξενήσει το Πρωτάθλημα e-sports του WRC, τη διοργάνωση του μεγάλου τελικού του θεσμού, την ώρα μάλιστα που με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το 5ο σε σειρά της αθλητικής μεταρρύθμισης, θα βάλουμε επίσημα στον ελληνικό αθλητικό χάρτη τον ηλεκτρονικό αθλητισμό (e-sports).

Επιπλέον, έχουμε πλέον μπροστά μας μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross, το οποίο αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή και θα φιλοξενηθεί στην πίστα Motocross της Μεγαλόπολης.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε έναν μόνο αγώνα, με ιδιαίτερη αίγλη καθώς, εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και τα κράτη των αθλητών/τριών, μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών ομάδων τους.
Είναι μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα, η οποία προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες.

Φίλες και Φίλοι, πιστεύουμε στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross θα είναι μια σπουδαία διοργάνωση, όχι μόνο διότι προσφέρει πλούσιο θέαμα αλλά και επειδή θα φιλοξενήσει εκατοντάδες ξένους, αναβάτες, τεχνικούς, επιτελείς και ομάδες, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή της Ελλάδας και της τοπικής οικονομίας.

Είναι μια σημαντική διοργάνωση διότι αφορά νέους αναβάτες και όπως ήδη γνωρίζετε δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην οδική ασφάλεια η οποία συνδέεται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Άλλωστε, χώρες με υψηλά επίπεδα ενασχόλησης με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, βρίσκονται χαμηλά σε τροχαία ατυχήματα.
Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι αγώνες κάνουμε μόνο σε ειδικά διαμορφωμένες και αδειοδοτημένες πίστες που πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας. Και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross (ΜΧ) θα διοργανωθεί φέτος στην πίστα Motocross στη Μεγαλόπολη, μια πίστα με διεθνείς περγαμηνές και βραβεύσεις στο παρελθόν.

Θέλω να συγχαρώ, αλλά και να ευχαριστήσω θερμά, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την πολύ σημαντική συνεισφορά του σε όλη την προσπάθεια και στο γεγονός ότι επενδύει τα μέγιστα στη στήριξη της τοπικής οικονομίας στη μεταλιγνιτική εποχή της Μεγαλόπολης.

Ασφαλώς, θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά την Πρόεδρο της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Μαρία Τσεσμελή για την πολύτιμη συνεργασία και τη θερμή υποστήριξη του αγώνα, όπως και τις διοικήσεις των σωματείων που διοργανώνουν τον αγώνα, τον «Άρη Πεντέλης» και την «AΛΜΑ Μεγαλόπολης», οι οποίες με μεθοδική δουλειά, πίστη και αφοσίωση εργάζονται όλ’ αυτά τα χρόνια για τον θεσμό.

Καλή επιτυχία σε όλους».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos