Συνομιλία Δένδια -Λαφρόφ: Και δεύτερο αεροσκάφος Beriev Be-200 ζητά η Ελλάδα

09 Αυγούστου 2021 15:57

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ είχε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας με την καταπολέμηση των πυρκαγιών στο επίκεντρο. Ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στο Twitter.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ «επισημάνθηκε η σημασία της διμερούς αλληλεπίδρασης για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και δόθηκε έμφαση δόθηκε στο έργο του ρωσικού αμφιβίου αεροσκάφους Be-200ES, που μισθώθηκε από την Αθήνα για περίοδο επικίνδυνων πυρκαγιών του καλοκαιριού και συνέβαλλε σημαντικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών ].

Οι δύο υπουργοί χαιρέτισαν την επιτυχή έναρξη και υλοποίηση του προγράμματος Έτος Ιστορίας Ρωσίας-Ελλάδας 2021 υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η προετοιμασία διμερών επαφών στο υψηλότερο και υψηλό επίπεδο και να συμφωνηθούν οι συμφωνίες που θα υπογραφούν.

Επίσης ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ν. Δένδιας αντάλλαξαν απόψεις για επίκαιρα θέματα της διεθνούς πολιτικής, των περιφερειακών υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos