Γ. Οικονόμου: Την Τρίτη το απόγευμα τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

23 Αυγούστου 2021 13:10

Ηαντίστροφη μέτρηση για την εξαγγελία των μέτρων για τον κορονοϊό ενόψει χειμώνα ξεκίνησε όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Αύριο το απόγευμα η εξαγγελία μέτρων για τις συναθροίσεις και την παραμονή σε χώρους. (...) Οσοι δεν συμμορφωθούν στην κοινή προσπάθεια, θα χρειαστεί να προσαρμοστούνν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον», ανέφερε στη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών.

 Σε σχέση με την την πιθανότητα να ανοίξει η βεντάλια της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών (σε επαγγελματίες) εξήγησε πως «είναι από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τείχος ανοσίας και το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης σημείωσε: «Είναι σαφές ότι δεν βρισκόμαστε εκεί που θα επιθυμούσαμε διότι όπως είπα και στην τοποθέτησή μου υπάρχει μία σημαντική μερίδα συμπολιτών μας που αρνείται να εμβολιαστεί, αρνείται ουσιαστικά να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια. Δεν θα σταματήσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους να αξιοποιήσουν το δώρο της επιστήμης, το μοναδικό εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας ως την πιο αποτελεσματική άμυνα στον κορονοϊό, για να διευρύνουμε το τείχος ανοσίας που ξεκινήσαμε με πολύ αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο».

Για το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων απάντησε: «Υπάρχει σαφής σχεδιασμός που θα ανακοινωθεί στην ώρα του από το αρμόδιο υπουργείο».
Ερωτηθείς για το τι ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί ανέφερε: «Αν και θα δοθούν αύριο πιο λεπτομερή στοιχεία, είμαστε σε ένα ποσοστό στις ευπαθείς ομάδες κοντά στο 65% το οποίο πέφτει στο 55-56% στον ενεργό πληθυσμό. Αν σε αυτό το ποσοστό κανείς συμπεριλάβει τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει και εξακολουθούν να έχουν αντισώματα αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα ποσοστά αυτά μεγαλώνουν».

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos