Οικονόμου: 4 έως 7 τεστ σε μαθητές ανά εβδομάδα αν βρεθεί κρούσμα κορονοϊού

14 Σεπτεμβρίου 2021 13:39

Τι θα γίνει εάν βρεθεί θετικό κρούσμα κορονοϊού σε σχολική τάξη - Τι ισχύει για ανήλικους στην εστίαση

Το πλαίσιο σε περίπτωση που σε μια τάξη βρεθεί ένα θετικό κρούσμα του κορονοϊού περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ειδικότερα οι μαθητές της τάξης θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τέσσερα τεστ \ εκείνη, δωρέαν (δύο self test και δύο rapid). Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στον συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν εφτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ την ημέρα.

 Την ίδια ώρα, απαντώντας σε ερώτηση εάν πρόκειται να κλείσουν τα mega εμβολιαστικά κέντρα δεν έκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι απλά ότι θα συνεχιστεί ο ρυθμός των εμβολιασμών και πως η κυβέρνηση περιμένει να πειστούν και οι υπόλοιποι πολίτες για να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Χρήσιμο εργαλείο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
Σε έτερη ερώτηση σχετικά με την υποχρεωτικότητα ξεκαθάρισε (όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ) ότι δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή πρόθεση να επεκταθεί, παραμένει – ωστόσο- ένα «χρήσιμο εργαλείο». Στη συνέχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι νέοι 12 με 17 θα χρειάζονται ένα test 48 ωρών για να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους, προσθέτοντας ότι μπορούν να χρησιμοποιούν εκείνο που κάνουν για να εισέρχονται στις σχολικές αίθουσες. «Θα υπάρχει εξαίρεση για τα παιδιά 12 με 18 ετών για να μην τρώνε χώρια από τους γονείς τους στα εστιατόρια», σημείωσε ο ίδιος.

Σε ότι αφορά το νέο μέτρο για την γονική παροχή και τον μηδενισμό του σχετικού φόρου ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο μέτρο «ακουμπά και ενδιαφέρει πάρα πολλούς Έλληνες και που θα έπρεπε να ξαναπληρώσουν για να τη δώσουν την περιουσία τους στα παιδιά τους». «Η συντριπτική πλειοψηφία έχει περιουσία πάνω από 150.000 ευρώ», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και απαντώντας στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι ωφελούνται οι «έχοντες» τόνισε ότι είναι πρόβλημα ειλικρίνειας και θεώρησης τη σημαίνει μεσαία τάξη. «Η μεσαία τάξη καλύπτεται από την εξαγγελία του πρωθυπουργού και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει», υπογράμμισε.

 Στόχος η ανακούφιση των νέων
Νωρίτερα, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι σαφής στόχος της κυβέρνησης είναι η «ανακούφιση» των νέων που έχουν «πληρώσει βαρύ τίμημα».

«Ως κυβέρνηση αναγνωρίζουμε ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα στο προηγούμενο διάστημα έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η δυναμική του κορονοϊού. Ήρθε η ώρα να τους αποδώσουμε όχι μόνον όσα στερήθηκαν αλλά να τους τιμήσουμε έμπρακτα. Γιατί πιστεύουμε στην ελληνική νεολαία. Είναι η γενιά που θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να τους προσφέρουμε ποιοτικά όλα όσα τους χρειάζονται: εκπαίδευση, τεχνολογία, νομοθετικό πλαίσιο για να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν», τόνισε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos