Αντιπαράθεση Πέτσα – Ραγκούση για το δημόσιο χρέος

15 Σεπτεμβρίου 2021 21:29

Παρεμβαίνοντας αργότερα, μετά την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Ραγκούση για το δημόσιο χρέος, ο κ. Πέτσας είπε ότι όταν έχουμε μια παγκόσμια πανδημία και αποφασίζουμε να θυσιάσουμε μεγάλο μέρος της συλλογικής μας ευημερίας,

μένοντας στο σπίτι και μη δουλεύοντας, το εισόδημα (ΑΕΠ) πέφτει. «Και για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναπληρώσαμε το χαμένο εισόδημα από το εξωτερικό. Τα δανεικά που λέτε, εισέρρευσαν στη χώρα, με τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια, επειδή η κυβέρνηση απεκατέστησε την εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και κατέληξε: «Περιμένω από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, να εξαγγείλει ένα πρόγραμμα λιτότητας, απολύσεων και περιορισμού του δημοσίου χρέους. Να πείτε, ποιες δαπάνες θα περικόψετε και ποια έσοδα θα αυξήσετε, σε αντιδιαστολή με το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Ραγκούσης είχε επικρίνει την κυβέρνηση για τη διόγκωση του δημοσίου χρέους στο 276% επί του ΑΕΠ, φέροντας τη χώρα στη δεύτερη σχετική θέση παγκοσμίως. Είπε ότι «το 2011, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της χρεοκοπίας, με το χρέος στο 171%, μπήκαμε πολλοί τότε στη μάχη απέναντι σε αυτή τη θηλιά για τη χώρα. Ένα από τα μέτρα που είχαμε πάρει τότε, ήταν το φρένο στο χρέος των δήμων, οι οποίοι είχαν αρνητική συμβολή στη διόγκωση του δημοσίου χρέους […]» προσθέτοντας ότι σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταργεί αυτά τα μέτρα, «και φέρνετε διάταξη που ανοίγει δρόμο για την υπερχρέωση των δήμων». «Είναι μια εγκληματική απόφαση κατά του συνόλου της χώρας. Δεν έχετε δικαίωμα να ξαναχρεοκοπήσετε τη χώρα» τόνισε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos