Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Lamda Hellix: «Φιλοδοξία μας να καταστεί η Ελλάδα κόμβος μεταφοράς δεδομένων»

11 Οκτωβρίου 2021 12:39

Το σχέδιο της αμερικανικής μητρικής Digital Realty να καταστεί η Ελλάδα «πύλη» για την ανατ. Ευρώπη

Σε μία πανηγυρική εκδήλωση, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή θεμελίωσης του νέου κέντρου δεδομένων της Lamda Hellix, μέλος του πολυεθνικού ομίλου Digital Realty «Athens 3». Με αυτό τον τρόπο ανοίγει και επισήμως ο μεγάλος κύκλος επενδύσεων στα data centers, που φιλοδοξούν να δώσουν τεράστια ώθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας με την αμερικάνικη πολυεθνική να μιλάει ευθέως για την πρόθεση της να καταστεί η χώρα περιφερειακός κόμβος διακίνησης δεδομένων που θα ενώνει Μ. Ανατολή και Αφρική με το σύνολο της ανατολικής Ευρώπης.
kyriakos

«Η Ελλάδα είναι ανοικτή στους ξένους επενδυτές, με σταθερό φορολογικό σύστημα, επενδυτικό περιβάλλον που προσελκύει ξένες επενδύσεις, προχωρά τον ψηφιακό μετασχηματισμό ώστε να μπορούμε να είμαστε σε θέση να προσελκύουμε τέτοιου είδους επενδύσεις», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε: «Είμαστε μία χώρα που μία μεγάλη ξένη εταιρεία, όπως η Digital Realty δε δυσκολεύτηκε ώστε να κάνει την εξαγορά μιας εταιρείας που είχε προχωρήσει στο κομμάτι αυτό του ψηφιακού μετασχηματισμού. Χαιρόμαστε όταν μεγάλες επιχειρήσεις έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στη συνολική δυναμική της ελληνικής οικονομίας και της προσπάθειας που κάνουμε η χώρα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτή του μετασχηματισμού».

kyr3

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι η χώρα να εξελιχθεί σε έναν υπερσύγχρονο κόμβο μεταφοράς δεδομένων, τονίζοντας και την σημαντικότητα της γεωστρατηγικής της θέσης. «Και με την επένδυση σας αυτή έρχεστε να προσθέσετε τη δική σας δυναμική στην εθνική προσπάθεια», σημείωσε απευθυνόμενος στα στελέχη των Lamda Hellix και Digital Realty.
lamda_helix_egkainia_art
5396306

Υπογράμμισε δε τη σημαντική αξία των επενδύσεων σε υποδομές για το ψηφιακό μέλλον της χώρας. «Είμαστε ακόμα στην αρχή του ψηφιακού μας μετασχηματισμού. Μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι οι επιχειρήσεις, το Κράτος, που μεταφέρει πλέον και αυτό τα στοιχεία στο cloud, και οι πολίτες», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Γι αυτό και επισήμανε πως «η ψηφιακή μετάβαση παραμένει θεμελιώδης πυλώνας της πολιτική» της κυβέρνησης. «Γι αυτό και διοχετεύουμε σημαντικούς πόρους απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης», σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι με επενδύσεις του είδους δημιουργούνται πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις.

Απ’ την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής πολυεθνικής Digital Realty, William Stein, επισήμανε τη νέα εποχή που ξεκινά για την παγκόσμια οικονομία και την ψηφιακή μετάβαση που συντελείται, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επένδυσης στην Ελλάδα.
5396300
wxw

Όπως υπογράμμισε, η χώρα μας, μπορεί να αποτελέσει την πύλη εισόδου και εξόδου δεδομένων απ’ την Ευρώπη προς την Μ. Ανατολή και την Αφρική. Όπως μάλιστα εξήγησε αργότερα το στέλεχος της πολυεθνικής, Mike Hollands, ο λόγος που η εταιρεία επενδύει και θα επενδύσει ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα είναι γιατί είχε ως σήμερα μείνει εκτός διασυνδέσεων με τα μεγάλα υποθαλάσσια καλώδια δεδομένων που διατρέχουν τη Μεσόγειο και γιατί μπορεί να εξελιχθεί στην καλύτερη εναλλακτική της Μασσαλίας που σήμερα αποτελεί την «πύλη» διασύνδεση της Δυτ. Ευρώπης με την Αφρική και την Ασία. Μία επιλογή που όπως εξήγησε μπορεί αφενός να δημιουργήσει μία ασφαλή εναλλακτική οδό όταν υπάρχει μεγάλη κίνηση δεδομένων που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα δίκτυα αλλά και μπορεί να οδηγήσει σε πιο γρήγορες συνδέσεις του συνόλου της Ανατ. Ευρώπης με την Μ. Ανατολή και την Αφρική.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Απόστολος Κάκκος, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix υπογράμμισε πως η επένδυση τόσο στο Athens 3 όσο και στο Athens 4, το οποίο φιλοδοξεί να αρχίσει να χτίζει η εται9ρεία σε ένα χρόνο από τώρα μπορούν να δώσει ένα συνολικό οικονομικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία περίπου 1,1 δισ ευρώ.

«Για κάθε ένα ευρώ που επενδύουμε, η προστιθέμενη αξία που λαμβάνει η Ελλάδα είναι πάνω από 8 ευρώ, άρα περίπου 1,1 δισ ευρώ συνολικά», σημείωσε ο κ. Κάκκος.
mitsota

«Αλλάζουμε πίστα στην Ελλάδα όσον αφορά τις ψηφιακές υποδομές με πολλαπλά οφέλη για επιχειρήσεις, καταναλωτές και πολίτες αλλά και την ίδια τη χώρα. Οι επιχειρήσεις γίνονται σαφώς πιο ανταγωνιστικές για τις οποίες προσφέρονται πολύ περισσότερες υπηρεσίες με χαμηλότερα κόστη, αυξημένη χωρητικότητα, ασφάλεια και ποιότητα υπηρεσίες. Τα οφέλη για τις τους καταναλωτές έχουν να κάνουν με τις μεγαλύτερες ταχύτητες, την αυξημένη διαθεσιμότητα δεδομένων, τα περισσότερα εργαλεία κ.α.», τόνισε ο κ. Κάκκος, καταλήγοντας πως «όραμα μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα information hub για όλη την Ευρώπη».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθηναν τόσο ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης όσο και ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, που βοήθησαν στην επίσπευση της επένδυσης.
 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos