Μεγάλη αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας και ανησυχία για την οικονομία, είναι τα κύρια ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO

18 Οκτωβρίου 2021 20:36

Παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Ειδικότερα, στην ερώτηση για το πώς κρίνουν την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, που περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής βοήθειας, το 64% απαντά θετικά, ενώ αρνητική άποψη έχει το 24% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, το 62% των πολιτών εκφράζει σχεδόν βεβαιότητα ότι η Γαλλία σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας, θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα και θα στείλει στρατιωτική βοήθεια.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται, παράλληλα, η ανησυχία των πολιτών αναφορικά με την εξέλιξη της οικονομίας στη χώρα και τις ανατιμήσεις. «Βαρύ» χειμώνα προβλέπει το 68%, που εκτιμά ότι δύσκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα αυξημένα έξοδα, με το 13% να λέει ότι «δεν θα μπορέσει». Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, το 43% θεωρεί ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν επαρκούν.

Όσον αφορά στην εμπιστοσύνη των πολιτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37%, ενώ στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμά της, καταγράφοντας ποσοστό 35%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 24,9%.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos