Σταϊκούρας: Πώς θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια κάτω από το 10% μέσα στο 2022

23 Οκτωβρίου 2021 13:04

Η «στρατηγική διάσωσης» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε να επιστρέψουν στον τραπεζικό δανεισμό - Η οικονομία σε πορεία εξόδου από την εποπτεία των δανειστών

Με ένα στρατηγικό σχέδιο 3 κινήσεων ο υπουργός Oικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στοχεύει, αφενός, στο να βγάλει από τα αδιέξοδα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αφετέρου, στο να θωρακίσει περαιτέρω τις τράπεζες με τη μείωση του ποσοστού των κόκκινων δανείων κάτω από 10% το 2022.

Μέσα στην ίδια χρονιά ο υπουργός Οικονομικών σχεδιάζει να ξεκινήσει και τις διαδικασίες για την έξοδο της οικονομίας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας των δανειστών για να ακολουθήσει το 2023 η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

Η βασική κατεύθυνση του σχεδίου του κ. Σταϊκούρα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία που θα διοχετευθεί ταυτόχρονα στις τράπεζες στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos