300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέτσας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις για πιθανή επέκταση στους 50 και άνω

07 Ιανουαρίου 2022 13:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
Πέτσας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις για πιθανή επέκταση στους 50 και άνω

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Τη διεύρυνση των σημείων ελέγχων για τη διενέργεια PCR και rapid test προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

Τη διεύρυνση των σημείων ελέγχων για τη διενέργεια PCR και rapid test προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. «Από την προηγούμενη εβδομάδα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για διεύρυνση των σημείων γιατί το επόμενο διάστημα με τον αριθμό των κρουσμάτων που είναι σε έξαρση, θα χρειαστεί να αποσυμφορήσουμε αυτές τις ουρές. Γιατί στις ουρές μπορεί να είναι πολίτες που έχουν και συμπτώματα και δε θέλουμε να γίνουν αιτία διασποράς. Υπάρχει μια προσπάθεια να διευρυνθούν τα σημεία αυτά είτε μέσω του ΕΟΔΥ είτε με άλλους τρόπους και μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι η ανάγκη για testing θα πολλαπλασιαστεί τώρα που θα ανοίξουν και τα σχολεία. Ειδικά δε για τα σχολεία σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ σχολιάζοντας την απόφαση να μην τροποποιηθεί το πρωτόκολλο για το κλείσιμο των τμημάτων, υπογράμμισε ότι «αν το ποσοστό μειωθεί από το 50%+1 στο 30%+1 ή και χαμηλότερα μαθηματικά οδηγεί στο κλείσιμο των σχολείων».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες από 50 ετών και άνω τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. «Η απόφαση να μπουν ηλικιακά κριτήρια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου απέδωσε και ενδεχομένως αν χρειαστεί να χαμηλώσουν κι άλλο τα ηλικιακά όρια. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Όχι σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά σε ηλικιακές», διευκρίνισε και ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα εφαρμοστεί κανονικά μετά την 16η Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία υπηρεσιών αιχμής του Δημοσίου με την καταγραφή κρουσμάτων στους εργαζομένους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «περιμένω διαταραχή στην παραγωγική διαδικασία και στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα τις επόμενες δύο εβδομάδες». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το υπουργείο εκπονεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να δει ποια είναι τα ποσοστά που ενδεχομένως πρέπει να αναμορφώσει, ωστόσο αυτό θα φανεί από τη Δευτέρα και μετά που επιστρέφουν και από τις άδειες τους οι εργαζόμενοι. «Είμαστε ανοιχτοί να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε να μην υπάρχουν σημαντικές διαταραχές ή να τις περιορίσουμε στο μικρότερο δυνατό επίπεδο», επισήμανε.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι είναι ευτύχημα που κυριαρχεί η Όμικρον έναντι της Δέλτα γιατί είναι πιο ήπια κι έχει μικρότερο κύκλο ζωής. «Αν υπάρξει καθολική επικράτηση της Όμικρον, θα αντέξει και το σύστημα υγείας. Πρέπει όμως να λειτουργήσουμε γρήγορα ώστε να μη δώσουμε χώρο σε άλλες μεταλλάξεις που μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες». Ο ίδιος πάντως εκτίμησε ότι αυτές τις ημέρες θα κορυφωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνοντας ότι «τα 50.000 νομίζω ότι είναι λίγα».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • SOS για την έξαρση της γρίπης και του κορονοϊού – Τι ισχύει για τα εμβόλια (Βίντεο)
  • Με κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Κανονικά στο Άμυνας το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό (βίντεο)
  • Κορωνοϊός: Οριστικό τέλος στην επίσημη καταγραφή νοσηλειών – Πόσα χρόνια διήρκεσε (βίντεο)
  • Έξαρση κορωνοϊού με εκατοντάδες στα νοσοκομεία – Τα αθώα συμπτώματα που ξεγελούν
  • Κορωνοϊός: Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα το καλοκαίρι, τι συμβαίνει σε άλλες χώρες
  • Με κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ακυρώνεται η περιοδεία στη Θεσσαλονίκη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Θετικός στον κορωνοϊό ο Αντώνη...
Θετικός στον κορωνοϊό ο Αλέξης... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Τραγούδησαν τα κάλαντα στο Αστυνομικό Τμήμα για καλό σκοπό – Μια υπέροχη φιλανθρωπική πρωτοβουλία (Βίντεο)

Πάρος: Τραγούδησαν τα κάλαντα στο Α...

18 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος: Αυτός είναι ο νέος δημοτικός σύμβουλος στη θέση της παραιτηθείσας κας. Παυλάκη –Τον καλωσόρισε το Δ.Σ. (Βίντεο)

Πάρος: Αυτός είναι ο νέος δημοτικός...

20 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Διχασμός και ένταση ακόμα και στο εσωτερικό των δημοτικών παρατάξεων για τις κάμερες στα Σχολεία (Βίντεο)

Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Διχασμός...

16 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Άνω Μάννα Σύρου: Συγκίνηση στην αναπαράσταση της Φάτνης του Χριστού (βίντεο)

Άνω Μάννα Σύρου: Συγκίνηση στην ανα...

23 Δεκεμβρίου 2025
Οδύσσεια: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Οδύσσεια: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ τη...

22 Δεκεμβρίου 2025
Ο Εμμανουήλ Καραλής κορυφαίος αθλητής της χρονιάς στα βραβεία ΠΣΑΤ 2025 (Βίντεο)

Ο Εμμανουήλ Καραλής κορυφαίος αθλητ...

22 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ