Ξεσπά ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου: Το Άγιο Όρος πλήρωσε βαρύ φόρο στον ιό - Παρασύρουν ανθρώπους οι γεροντάδες

15 Ιανουαρίου 2022 19:37

Για το ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού στο Άγιο Όρος και γενικά στην Εκκλησία μίλησε ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

Σε συνέντευξή του στο «Εκκλησία OnLine» ο ηγούμενος τόνισε πως το Άγιο Όρος έχει πληρώσει μεγάλο φόρο στο θέμα της πανδημίας με αρκετούς νεκρούς ενώ κατηγόρησε τους γεροντάδες λέγοντας πως ερμηνεύουν όπως θέλουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.

 «Πληρώσαμε μεγάλο φόρο στο Άγιο Όρος»
Όπως δήλωσε ο ηγούμενος Βαρθολομαίος: «Επικρατεί μια ανησυχία στους πατέρες γιατί δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος, παρόλα αυτά, αυτοί που θέλουν να προσέχουν προσέχουν, ενώ κάποιοι δεν θέλουν να προσέχουν και εμμένουν σε αυτή την άστοχη και πολλές φορές δαιμονική αντίδραση και άρνηση για κάτι το οποίο είναι πολύ απλό.

 Υπάρχουν ακόμη κρούσματα στο Άγιο Όρος, υπάρχουν πατέρες στο νοσοκομείο, πρόσφατα εκοιμήθη και άλλος, ο αριθμός των μοναχών που έχουν κοιμηθεί αναλογικά σε σχέση με το σύνολο του Αγίου Όρους είναι πάρα πολύ μεγάλος. Σαν Άγιο Όρος έχουμε πληρώσει μεγάλο φόρο στο θέμα της πανδημίας με τους νεκρούς».

«Οι Γεροντάδες έχουν φτιάξει μια εκκλησία στα δικά τους μέτρα»


Αναφορικά με τους γεροντάδες, είπε:

 «Το φαινόμενο με τους Γεροντάδες δεν είναι τωρινό. Απλώς η πανδημία το αποκάλυψε. Παρασύρουν τους ανθρώπους, το έχουμε στηλιτεύσει πάρα πολλές φορές όμως όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μια ανησυχητική ανοχή από την Εκκλησία στο φαινόμενο του Γεροντισμού.

»Οι γεροντάδες έχουν φτιάξει μια Εκκλησία στα μέτρα τα δικά τους. Ερμηνεύουν όπως θέλουν το Ευαγγέλιο του Χριστού. Έχουν φτιάξει ομάδες, δεν προσφέρουν Χριστό, η Εκκλησία είναι ένα σώμα, δεν μπορείς να αυτονομείσαι. Βαδίζουμε προς το τέλος αλλά μην δείξουμε χαλάρωση».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos