Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Προτιμώ την ειλικρινή συγγνώμη, από την καμία συγγνώμη όταν είχαμε 120 νεκρούς στο Μάτι

29 Ιανουαρίου 2022 21:09

Απάντηση σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της συζήτησης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Απαντώντας στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «εγώ εξασφάλισα 2.000 ευρώ για τους οδηγούς που ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό» κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ για αφωνία στο θέμα του φιάσκου της Αττικής Οδού.

“Γνωρίζετε καλύτερα από μένα πόσο τραυματικές μπορεί να είναι οι εμπειρίες των φυσικών καταστροφών. Η Αττική Οδός θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης το έχει η Αττική Οδός που ισχυριζόταν ότι μπορούσε να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό. Κανείς μετεωρολόγος δεν προέβλεψε τον όγκο του χιονιού που έπεσε στο κέντρο της Αθήνας και στα Βόρεια Προάστια που έφτασε τους 50 πόντους”, είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβαση του λίγο πριν από τις 21.00.

 “Αναφερθήκατε ότι δεν πρέπει να κάνω τον μεσάζοντα. Εγώ εξασφάλισα τα 2.000 ευρώ αποζημίωση. Εσεις κ. Τσίπρα γιατί τέτοια αγάπη ξαφνικά για την Αττική Οδό; Αναφερθήκατε σε προσχηματική συγγνώμη. Προτιμώ την ειλικρινή συγγνώμη, από την καμία συγγνώμη όταν είχαμε 120 νεκρούς στο Μάτι”.

 

“Καλό θα ήταν να είστε λιγότερο προκλητικός όχι στο ύφος, στα λόγια σας”, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι χιλιάδες πολίτες έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες όχι μόνο στην Αττική Οδό αλλά και σε άλλους δρόμους. “Αυτοί οι άνθρωποι από ποιον θα αποζημιωθούν;”, αναρωτήθηκε. “Όταν λέτε συγγνώμη πρέπει να εξηγήσετε πού κανατε λάθος. Αλλά μας είπατε ότι φταίει η Αττική Οδός”.

“Σε ό,τι αφορά τις προκλητικές αιχμές ότι υπερασπιζόμαστε την εταιρεία, έχω να πω ότι δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προκειμένου να διαμορφώνει το πλαίσιο που οι συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας ορίζουν. Αντί να τηλεφωνείτε στον πρόεδρο της εταιρείας για την αποζημίωση, να μιλήσετε ευθέως για τις ευθύνες της και τις δικές σας ευθύνες. Είναι αδιανόητο να μας λέτε ότι δεν είχατε καταγεγραμμένα πρακτικά… Το να λέτε ψέματα για να αποφύγετε ευθύνες είναι μεγαλύτερο ατόπημα από τη λάθος διαχείριση”.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos