300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σύνοδος Κορυφής: Αυτό είναι το τέταρτο πακέτο σκληρών κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

11 Μαρτίου 2022 22:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύνοδος Κορυφής: Αυτό είναι το τέταρτο πακέτο σκληρών κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Το νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία παρουσίασε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με δήλωση της φον ντερ Λάιεν, οι κυρώσεις αναμένεται να χτυπήσουν τη ρωσική οικονομία, τους ολιγάρχες της χώρας, και τη δυνατότητά της να συμμετέχει στις διεθνείς αγορές. Σε ανάλογες ανακοινώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα.

Η ανακοίνωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρει τα εξής:
Η αδίστακτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται. Οι πολίτες δέχονται αδιάκοπα επιθέσεις, ακόμα και σε σχολεία, σε κτίρια κατοικιών και σε νοσοκομεία. Και παρ’ όλες τις επαναλαμβανόμενες προσφορές της ουκρανικής πλευράς, η Ρωσία δεν έχει δείξει καμία πρόθεση για να εμπλακεί σοβαρά μέχρι στιγμής σε διαπραγματεύσεις για μια διπλωματική λύση. Αντίθετα, το μόνο που ακούμε είναι νέα ψέματα και ψεύτικες κατηγορίες. Και, με κυνισμό, οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι είτε δεν έχουν ανοίξει ακόμη είτε βομβαρδίζονται από ρωσικές δυνάμεις λίγη ώρα αφού ανακοινώνονται.

Συνεπώς, σήμερα, εμείς, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταίροι μας στην G7, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε συνεργασία για να αυξήσουμε την οικονομική πίεση εναντίον του Κρεμλίνου. Τα τρία σαρωτικά κύματα κυρώσεων που έχουμε υιοθετήσει, αλλά και η επέκταση του βεληνεκούς τους αυτήν την εβδομάδα, έχουν χτυπήσει την οικονομία της Ρωσίας πολύ σφοδρά. Το ρούβλι έχει πέσει κατακόρυφα. Πολλές σημαντικές ρωσικές τράπεζες έχουν αποκλειστεί από το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Εταιρείες φεύγουν από τη χώρα, μία μετά την άλλη, επειδή δεν επιθυμούν να συνδέονται οι μάρκες τους με ένα δολοφονικό καθεστώς. Αύριο, θα επιβάλουμε ένα τέταρτο πακέτο κυρώσεων για να απομονώσουμε περαιτέρω τη Ρωσία και να εξαντλήσουμε τους πόρους που χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτήσει τον βάρβαρο αυτόν πόλεμο.

Πρώτον, θα αφαιρέσουμε από τη Ρωσία το καθεστώς του «μάλλον ευνοούμενου κράτους» στις αγορές μας. Αυτό θα αφαιρέσει τα σημαντικά πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η Ρωσία ως μέλος του ΠΟΕ. Οι ρωσικές εταιρείες δεν θα λαμβάνουν πλέον προνομιακή μεταχείριση στις οικονομίες μας. Θα εργαστούμε επίσης για να αναστείλουμε το δικαίωμα συμμετοχής της Ρωσίας σε κορυφαίους πολυμερείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Θα διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να λάβει χρηματοδότηση, δάνεια ή άλλα οφέλη από αυτά τα ιδρύματα. Διότι η Ρωσία δεν μπορεί να παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και, ταυτόχρονα, να περιμένει να επωφεληθεί από τα προνόμια του να είναι μέρος της διεθνούς οικονομικής τάξης.

Δεύτερον, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τις ρωσικές ελίτ που βρίσκονται κοντά στον Πούτιν καθώς και τις οικογένειές τους και τους βοηθούς τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Υπουργοί Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της G7 θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να συντονίσουν την ομάδα εργασίας που δημιουργήσαμε με στόχο τους συνεργούς του Πούτιν.

Τρίτον, διασφαλίζουμε ότι το ρωσικό κράτος και οι ελίτ του δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα για να παρακάμψουν τις κυρώσεις. Θα σταματήσουμε την ομάδα που βρίσκεται κοντά στον Πούτιν και τους αρχιτέκτονες του πολέμου του από το να χρησιμοποιούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία για να μεγαλώσουν και να μεταφέρουν τον πλούτο τους.

Τέταρτον, θα απαγορεύσουμε την εξαγωγή οποιωνδήποτε προϊόντων πολυτελείας της ΕΕ από τις χώρες μας στη Ρωσία. Όσοι συντηρούν την πολεμική μηχανή του Πούτιν δεν θα πρέπει πλέον να μπορούν να απολαμβάνουν τον πλούσιο τρόπο ζωής τους ενώ βόμβες πέφτουν σε αθώους ανθρώπους στην Ουκρανία.

Πέμπτον, πολύ σημαντικό, θα απαγορεύσουμε την εισαγωγή βασικών αγαθών στον τομέα του σιδήρου και του χάλυβα από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό θα χτυπήσει έναν κεντρικό τομέα του συστήματος της Ρωσίας, θα του στερήσει δισεκατομμύρια σε έσοδα από τις εξαγωγές και θα διασφαλίσει ότι οι πολίτες μας δεν χορηγούν τον πόλεμο του Πούτιν.

Τέλος, θα προτείνουμε μεγάλη απαγόρευση νέων ευρωπαϊκών επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας. Γιατί δεν πρέπει να τροφοδοτούμε την ενεργειακή εξάρτηση που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Αυτή η απαγόρευση θα καλύψει όλες τις επενδύσεις, τις μεταφορές τεχνολογίας, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, κλπ., για την εξερεύνηση και παραγωγή ενέργειας – και ως εκ τούτου θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον Πούτιν.
Κυρώσεις ανακοίνωσε και ο Τζο Μπάιντεν -Τα μέτρα «έχουν συνθλίψει» τη ρωσική οικονομία

Νωρίτερα, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως, μαζί με τους συμμάχους του, θα ακυρώσει το «καθεστώς μόνιμων κανονικών εμπορικών σχέσεων» με τη Ρωσία, το οποίο αποτελεί συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών να συνδιαλέγονται εμπορικά με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Έτσι, σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, θα γίνει δυσκολότερο για τη Ρωσία να συνδιαλέγεται με τις ΗΠΑ, και η χώρα θα δεχτεί ένα ακόμα πλήγμα. Οι παγκόσμιες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, όπως ο έλεγχος των εξαγωγών, έχουν συνθλίψει τη ρωσική οικονομία, είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Η αφαίρεση του καθεστώτος αυτού, που ονομάζεται επίσης ρήτρα «του μάλλον ευνοούμενου κράτους», ανοίγει τον δρόμο για την αύξηση των τελωνειακών δασμών.

Επίσης, ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε πως θα επιβληθεί εμπάργκο σε περισσότερα προϊόντα της Ρωσίας στις ΗΠΑ, όπως στη βότκα, τα διαμάντια και τα θαλασσινά φαγητά.

Πόλεμος Ουκρανία: Προειδοποιήσεις από την ΕΕ για κρίση στις προμήθειες τροφίμων
Δραματική προειδοποίηση για αναταραχή στις προμήθειες τροφίμων σε Ευρώπη και Αφρική, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, απηύθυνε νωρίτερα ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Στις δηλώσεις που έκανε μαζί με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τον Σαρλ Μισέλ, ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε για βαθιά αποσταθεροποίηση των προμηθειών τροφίμων σε Ευρώπη και Αφρική.

Εμανουέλ Μακρόν: «Υποστηρίζουμε την Ουκρανία»
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου στις Βερσαλλίες μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μεταξύ άλλων, είπε ότι ο κύριος στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «μια ταχεία επιστροφή στην ειρήνη, ξεκινώντας με την κατάπαυση του πυρός, που ακολουθείται από ταχεία απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων».

Ο Γάλλος ηγέτης είπε ότι αυτός είναι ο λόγος που το μπλοκ συνεχίζει την πίεση στη Ρωσία και επίσης διατηρεί έναν πολύ απαιτητικό διάλογο, ιδίως σε συνδυασμό με τον Γερμανό καγκελάριο.

«Υποστηρίζουμε την Ουκρανία σήμερα και θα το κάνουμε για όσο διαρκεί ο πόλεμος. Και θα είμαστε εκεί για την ανοικοδόμηση αυτής της καταστροφής που επέφερε η Ρωσία. Θα είμαστε εκεί για να τη βοηθήσουμε να σταθεί και να μείνει όρθια», είπε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ακόμη ότι η ΕΕ είχε προτείνει μια ευρωπαϊκή διευκόλυνση περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ ως πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία.

«Το μήνυμα που στείλαμε αρχικά στον ουκρανικό πληθυσμό είναι ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη είναι ανοιχτός γι' αυτούς. Ο αγώνας τους για ελευθερία και δημοκρατία, για τις αξίες που όλοι μοιραζόμαστε έχει δείξει ότι η Ουκρανία είναι πράγματι μέλος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας».

Απηχώντας τις παρατηρήσεις τής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο κ. Μακρόν είπε ότι η Ευρώπη θέλει να μπορεί να επιλέγει τους εταίρους εφοδιασμού της, αλλά να μην εξαρτάται από κανέναν.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Ο τρόπος που απαντάμε στη Ρωσία θα καθορίσει το μέλλον της Ουκρανίας»
Από την πλευρά της, η Φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να απαλλαγεί από την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο.

Ενώ ανακοίνωσε ότι ανακοινώνεται νέο πακέτο μέτρων κατά της Ρωσίας. «Καθώς η ανελέητη εισβολή της Ρωσίας συνεχίζεται, η ΕΕ και οι εταίροι μας στο G7 συνεχίζουν να εντείνουν την οικονομική πίεση στο Κρεμλίνο. Αύριο, θα εισαγάγουμε ένα τέταρτο πακέτο μέτρων για την περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας και την εξάντληση των πόρων που χρησιμοποιεί για τη χρηματοδότηση αυτού του βάρβαρου πολέμου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • O Εμμανουήλ Σκοπελίτης νέος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Σύρου
  • Υπογράφηκε, από τον Γιάννη Βρούτση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Προγραμματική Σύμβαση της ολοκλήρωσης ενός ακόμα σημαντικού Έργου αναγέννησης αθλητικής εγκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα
  • Το μήνυμα του νέου προέδρου της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Ν.Δ. Στάθη Μπαρμπούνη
  • Επανέρχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους (Βίντεο)
  • Μητσοτάκης: Απόφασή μας να στηρίξουμε τις οικογένειες με παιδιά - Οι τράπεζες να στηρίζουν τα νέα ζευγάρια για να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι
  • Ευρωπαϊκή Ένωση: Η φον ντερ Λάιεν παρουσίασε τις πέντε προτεραιότητες της Κομισιόν στις συζητήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Δημοσκόπηση Abacus: Διψήφια δι...
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Συνελήφθη στην Πάρο 59χρονος διωκόμενος για βιασμό, ενδοοικογενειακή βία και οπλοφορία

Συνελήφθη στην Πάρο 59χρονος διωκόμ...

28 Νοεμβρίου 2025
Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτώσεις διαρκείας - 4ήμερη καιρική αστάθεια (Bίντεο)

Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτ...

30 Νοεμβρίου 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στη Λούτσα με 24χρονο να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της μητέρας και της γιαγιάς του (βίντεο)

Σοκαριστικό τροχαίο στη Λούτσα με 2...

30 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Δήμος Τήνου: Συνάντηση Δημοτικής Αρχής στην Δημοτική ενότητα Στενής

Δήμος Τήνου: Συνάντηση Δημοτικής Αρ...

04 Δεκεμβρίου 2025
Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Μου...

04 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδρίαση ΔΕΥΑ Πάρου

Συνεδρίαση ΔΕΥΑ Πάρου

04 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ