Παράθυρο Πλεύρη για διαγραφή προστίμου στους 60αρηδες, ποιους θα αφορά

14 Απριλίου 2022 20:38

Για τη χαλάρωση των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη μίλησε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Διευκρίνισε ότι από την «1η Μαΐου αναστέλλεται η επίδειξη του πιστοποιητικού, κάτι που σημαίνει ότι, οι ανεμβολιάστοι θα είναι χωρίς τεστ, σε εστίαση και γήπεδα», μιλώντας στον Αντέννα.

«Γυρίζει στο 100% η πληρότητα» συμπλήρωσε σχετικά.

Ο Θάνος Πλεύρης επεσήμανε ότι, «παραμένει η μάσκα σε κλειστούς χώρους και σχολεία, μέχρι 31 Μαΐου. Από 1η Ιουνίου θα υπάρξει άρση της υποχρέωσης, αλλά κατ’ελάχιστον στους χώρους όπως ΜΜΜ, νοσοκομεία».

«Αν ήταν προεκλογικό το μέτρο, θα το αναγγέλλαμε Μάρτιο – Απρίλιο του 2023», απάντησε σε σχετικό σχόλιο.

Σε ερώτηση αν η στάση του για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα αλλάξει εν όψει της χαλάρωσης των περιορισμών για τον κορονοϊό, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ήταν κατηγορηματικός:

«Η πανδημία υπάρχει και η αναστολή για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ισχύει μέχρι τις 31/12,αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης. Και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι μέτρα αναστολής. Όποιος υπηρετεί στο ΕΣΥ πρέπει να σέβεται την επιστήμη του. Και κανένας δεν είναι ούτε εκδικητικός, ούτε είναι ευχάριστη η θέση του υπουργού να έχει μια τόσο δύσκολη απόφαση. Όμως η θέση είναι ότι στο ΕΣΥ πρέπει να είσαι εμβολιασμένος. Εάν δεν αλλάζουν οι συνθήκες της πανδημίας, εάν δεν έχουμε χαρακτηριστικά ότι τελειώνουμε με την πανδημία, δεν μπορούν να επιστρέψουν οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί».

Αφήνετε περιθώριο να το ξαναδείτε; επέμεινε ο δημοσιογράφος για να λάβει την εξής απάντηση:

«Δεν θέλω να δώσω παραπάνω ελπίδες να πιστεύουν ότι αλλάζει η στάση. Η θέση είναι ότι μέχρι 31/12 παραμένουν σε αναστολή», είπε ο υπουργός. «Αν αλλάξουν πραγματικά τα δεδομένα της πανδημίας προς το θετικό και μόνο τότε θα μπορούσε να συζητηθεί αλλά δεν έχουμε τέτοια εικόνα».

«Η βούληση της Πολιτεία αν δεν αλλάξει κάτι τρομακτικά θετικό στην πανδημία είναι ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι 31/12. Να πάνε να εμβολιαστούν» είπε ο κ. Πλεύρης.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν προσφέρουν υπηρεσίες με δική τους επιλογή. Η Πολιτεία έχει θέσει ως ελάχιστη προϋπόθεση να είναι εμβολιασμένοι».
Τα μέτρα αναστέλλονται, δεν καταργούνται
Ο Θάνος Πλεύρης επεσήμανε ότι, «παραμένει η μάσκα σε κλειστούς χώρους και σχολεία, μέχρι 31 Μαΐου. Από 1η Ιουνίου θα υπάρξει άρση της υποχρέωσης, αλλά κατ’ελάχιστον στους χώρους όπως ΜΜΜ, νοσοκομεία».

«Αν ήταν προεκλογικό το μέτρο, θα το αναγγέλλαμε Μάρτιο – Απρίλιο του 2023», απάντησε σε σχετικό σχόλιο.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι, «η πανδημία είναι εδώ και κάνει φαινόμενα και κύκλους.

Τα στοιχεία δείχνουν πτώση που συνδέεται και με τον καιρό και με τον εμβολιασμό. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν το ίδιο μοντέλο με μας, χαλάρωση το καλοκαίρι και επιφυλακή, για αυτό τα μέτρα αναστέλλονται, δεν καταργούνται».

Τι είπε για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 και την 4η δόση
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα διαγραφής των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60, δεδομένης της άρσης του μέτρου, έστω και με εισοδηματικά κριτήρια, είπε πως «υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί», διευκρινίζοντας ότι, είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.

Ερωτηθείς τέλος, για το αν θα ανοίξει η 4η δόση για όλο τον πληθυσμό, απάντησε πως αναμένονται κεντρικές αποφάσεις από τον ΕΜΑ και τον ECDC μέσα στον Απρίλιο.

dikaiologitika.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos