Σφοδρό επεισόδιο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές στην Κωνσταντινούπολη- Εντονος διάλογος...έφυγε εκνευρισμένος

14 Ιουνίου 2022 16:41

Έντονο επεισόδιο υπήρξε νωρίτερα σήμερα Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, όταν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χολουσί Ακάρ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της ελληνικής αντιπροσωπείας της Βουλής, που απαρτιζόταν από τους Σπήλιο Λιβανό, Μανούσο Βολουδάκη και Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τη διάρκεια συνόδου του ΝΑΤΟ.

Σφοδρό επεισόδιο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές στην Κωνσταντινούπολη- Εντονος διάλογος...έφυγε εκνευρισμένος
Παραλήρημα Μπαχτσελί: Ζητά την ανακήρυξη ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και μετά...και τα νησιά
Είχαν προηγηθεί έντονες παρεμβάσεις των Ελλήνων βουλευτών, που κατηγόρησαν την Τουρκία και για την κατοχή της Κύπρου, αλλά και τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

Ο κ. Ακάρ εκνευρίστηκε τόσο από τις παρεμβάσεις της ελληνικής αντιπροσωπεία που απαντούσε στις ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών φανερά εκνευρισμένος και τελικά αποχώρησε από την αίθουσα.

 Στην ομιλία του o Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει θέματα χωρικών υδάτων, αποστατιωτικοποίηση νησιών, ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας. Σε αυτό το σημείο, πήραν τον λόγο οι Έλληνες βουλευτές και είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία.

Οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. Επίσης του είπαν ότι δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, "αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών".

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις έπειτα από την ομιλία του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επιτέθηκε με σφοδρότητα σε Έλληνα βουλευτή που δήλωσε: "Η κατοχή σας συνεχίζεται στη βόρεια Κύπρο”.

"Αν λέτε ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι κατεχόμενο, τότε σημαίνει ότι θέλετε να πολεμήσετε γι’ αυτό. Η Τουρκία δεν είναι κατακτητής στα βόρεια της Κύπρου. Εκεί έγιναν σφαγές και πραξικοπήματα μέχρι το 1974. Οι ζωές των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, κινδύνευαν. Ξεκινήσαμε την Ειρηνευτική Επιχείρηση το 1974” είπε σε έντονο ύφος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

 "Μέχρι τώρα, τόσο ο νότος όσο και ο βορράς ζούσαν με ειρήνη και ηρεμία. Πρέπει να το δείτε αυτό. Δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι. Το 2014, οι Τούρκοι αποδέχθηκαν το Σχέδιο Ανάν του ΟΗΕ για λύση, παρ' όλες τις ελλείψεις του. Η ελληνική πλευρά δεν το δέχτηκε” συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ συνέχισε κάνοντας λόγο για υπόθαλψη τρομοκρατών σε στρατόπεδο μεταναστών στην Ελλάδα.

 "Αν βάλετε PKK/YPG, FETO, που έβλαψαν τον λαό μας, σκότωσαν 40 χιλιάδες ανθρώπους, στο στρατόπεδο εκεί, αυτό δεν λέγεται συμμαχία. Κάτι τέτοιο είναι ενάντια στη φιλία. Αυτή η κατάσταση βλάπτει επίσης τη συμμαχία και έρχεται σε αντίθεση με την πνεύμα συμμαχίας” συνέχισε ο Ακάρ, με Έλληνα βουλευτή να του απαντά πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

{https://twitter.com/trthabercanli/status/1536669142476017665?s=20&t=F_vw5FPWknqTnpKmlFf_mA}

Κικίλιας: Επίθεση από Τούρκους με ύβρεις και απειλές στο Instagram- "Ελάτε γαμ@@ ελληνικά σκυλιά"
"Μην λέτε όχι. Κανείς δεν ξέρει για το στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα. Ομοίως, στη Σουηδία, τα μέλη του PKK/YPG κάνουν τα πάντα. Δεν έχει να κάνει με την ανθρωπότητα, τη δημοκρατία ή τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν δίνονται τόσες πολλές ευκαιρίες στους τρομοκράτες, είναι απολύτως φυσιολογικό να μην θέλουμε να είμαστε με αυτούς τους ανθρώπους” συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στη συνέχεια η ελληνική αντιπροσωπεία ανέφερε ότι: Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πετά πάνω από τα ελληνικά νησιά” με τον Χουλουσί Ακάρ να απαντά πως:

"Ελληνικά αεροσκάφη ήρθαν στην ηπειρωτική μας χώρα στις 27 Απριλίου και παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας σε Datça, Didim και Dalaman. Θα έρθετε από την ηπειρωτική Ελλάδα στην ηπειρωτική Τουρκία και θα παραβιάσετε τον εναέριο χώρο μας από τόσα χιλιόμετρα μακριά, τι να κάνουμε από εδώ και πέρα; Τι περιμένετε; Έχουμε εικόνες από τα ραντάρ, τις δώσαμε στις συμμαχικές χώρες. Τους απαντήσαμε στις 28 Απριλίου" ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos