Επιδοτήσεις στην ενέργεια: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι επιδοτήσεις Ιουλίου

05 Ιουλίου 2022 16:01

Θα διατεθούν 722 εκατ. ευρώ ανεξάρτητα από τα όρια κατανάλωσης - Στα 0,20 ευρώ η χρέωση ανά κιλοβατώρα για τους οικιακούς χρήστες

Με το βάρος της εκτίναξης των τιμών φυσικού αερίου που ακολουθούν ένα νέο ξέφρενο ράλι που προσεγγίζει τα 170 ευρώ η μεγαβατώρα, η κυβέρνηση αυξάνει τις επιδοτήσεις για τον μήνα Ιούλιο τόσο για τους οικιακούς χρήστες, όσο και για τους επαγγελματίες.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, για τον τρέχοντα μήνα η κυβέρνηση θα επιδοτήσει οριζόντια όλους τους οικιακούς χρήστες με 200 ευρώ την μεγαβατώρα (0,20 ανά κιλοβατώρα), χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο στην κατανάλωση απορροφώντας έως και το 80% της αύξησης. Συνολικά για την στήριξη των καταναλωτών θα διατεθούν 722 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 300 εκατ. σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

 Για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, η επιδότηση θα ανέλθει σε 240 ευρώ η μεγαβατώρα καλύπτοντας το 100% της αύξησης.

 Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ψιλικά, φούρνους κομμωτήρια κ.α), η επιδότηση διαμορφώνεται στα 192 ευρώ ανά μεγαβατώρα, απορροφώντας έως το 82% της αύξησης. Αντίστοιχα, στα αγροτικά τιμολόγια η στήριξη είναι 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα καλύπτοντας έως και το 90% της αύξησης.

Για τους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση ανέρχεται σε 148 ευρώ. Σε 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα διαμορφώνεται επίσης η στήριξη για το φυσικό αέριο.

Ο υπουργός ανέφερε ότι έως τα τέλη Ιουλίου οι συνολικές επιδοτήσεις για την ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους θα φτάσουν τα 5 δισ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην δεύτερη παρέμβαση για τα ελληνικά νοικοκυριά, η οποία αφορά την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Αύγουστο. Πρόκειται για μια ρύθμιση που όπως τόνισε θα επιτρέψει την δυνατότητα επιλογής προμηθευτή από τους καταναλωτές και μάλιστα αζημίως αφού θα ξέρουν εκ των προτέρων τα τιμολόγια των παρόχων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos