300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΥΠ: Έγιναν πράξη οι αλλαγές - Με υπογραφές δύο εισαγγελέων και πάλι οι παρακολουθήσεις

09 Αυγούστου 2022 23:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΠ: Έγιναν πράξη οι αλλαγές - Με υπογραφές δύο εισαγγελέων και πάλι οι παρακολουθήσεις

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Με  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε απόψε και εστάλη τώρα επαναφέρει τους δύο εισαγγελείς στην εποπτεία της ΕΥΠ - την οποία έχει καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 - και προβλέπει ότι για την διενέργεια νόμιμων επισυνδέσεων (παρακολουθήσεων) θα πρέπει να έχουν υπογράψει και οι δύο.

Παράλληλα, καθιερώνει για πρώτη φορά ακρόαση του Διοικητή της ΕΥΠ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.Τις θεσμικές αλλαγές είχε προαναγγείλει  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από το  ξέσπασμα της υπόθεσης της νόμιμης παρακολούθησης  του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, που οδήγησε στην παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Γρηγόρη δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έχει καλέσει τα κόμματα σε διάλογο για περαιτέρω αλλαγές στη λειτουργία της ΕΥΠ, που θα θωρακίσουν τη λειτουργία της. 

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει ως εξής: Έχοντας υπόψη: 1. Το άρθρο 19, την παρ. 1 του άρθρου 44 και το άρθρο 65 του Συντάγματος.

2. Την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τη θέσπιση ρυθμίσεων για την ενίσχυση της ακεραιότητας στη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε: Άρθρο πρώτο Διαδικασία διορισμού Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών 1. Στην παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3649/2008 (Α’ 39), το δεύτερο εδάφιο επικαιροποιείται ως προς το αρμόδιο όργανο, προστίθεται τρίτο εδάφιο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής: «2. Ο Διοικητής είναι μετακλητός υπάλληλος της κατηγορίας των ειδικών θέσεων με βαθμό 1ο. Διορίζεται και παύεται ελεύθερα με απόφαση του αρμόδιου μέλους της Κυβέρνησης. Ο διορισμός διενεργείται μετά από γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της.». 2. Η υποχρέωση παροχής γνώμης σύμφωνα με την παρ. 1 καταλαμβάνει και τον υπηρετούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας Διοικητή. Στην περίπτωση του πρώτου εδαφίου, η γνώμη παρέχεται εντός προθεσμίας σαράντα πέντε (45) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, άλλως ο διορισμός ανακαλείται αυτοδικαίως.

Άρθρο δεύτερο Διάταξη άρσης απορρήτου επικοινωνιών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών Στο τέλος της περ. (β) της παρ. 1 του άρθρου 5 του ν. 3649/2008 (Α’ 39) προστίθενται δύο εδάφια και η περ. (β) διαμορφώνεται ως εξής: «β. Ενεργεί, ύστερα από διάταξη του εισαγγελικού λειτουργού της παραγράφου 3 του παρόντος και τηρουμένων των διατάξεων του ν. 3115/2003, άρση απορρήτου επιστολών και τηλεφωνικής ή άλλης επικοινωνίας, καθώς και καταγραφή δραστηριότητας προσώπων με ειδικά τεχνικά μέσα και ιδίως με συσκευή ήχου και εικόνας εκτός κατοικίας. Η διάταξη αυτή υποβάλλεται προς έγκριση μέσα σε είκοσι τέσσερις (24) ώρες στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών. Η ισχύς της διάταξης αρχίζει από την έγκριση του Εισαγγελέα Εφετών.».

Άρθρο τρίτο Έναρξη ισχύος Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά την παρ. 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως ορίζεται στις επιμέρους διατάξεις της.

Αθήνα, 9 Αυγούστου 2022

 
fek-1
fek-2

protothema.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κοινή δήλωση του Δημάρχου και της Επάρχου Τήνου για το αποτέλεσμα της δίκης των 71 συμπολιτών μας σχετικά με τις ανεμογεννήτριες
  • Chevron-Hellenic Energy: Κυρώθηκαν οι συμβάσεις Ελλάδας - Chevron για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων - Μόνο η ΝΔ ψήφισε όλη τη συμφωνία
  • Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου
  • Πάρος: Πρόσκληση Λογοδοσίας στις 20 Μαρτίου 2026
  • Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 19,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά (Βίντεο)
  • Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Δείτε τι αποφασίστηκε για τη μεταφόρτωση και αποθήκευση των αποβλήτων του Δήμου (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδ...
Υπόθεση Novartis: Απαλλάχθηκε... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Στο «φουλ» εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε εμβληματικό πεζόδρομο και δρόμο του νησιού (Βίντεο)

Πάρος: Στο «φουλ» εργασίες αποκατάσ...

15 Μαρτίου 2026
Πάρος: O Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου μετείχε στη σημαντική έκθεση FOOD EXPO 2026 (Βίντεο)

Πάρος: O Αγροτικός Συνεταιρισμός Πά...

14 Μαρτίου 2026
Πάρος: Ρεσιτάλ υποκριτικής δεινότητας από τη Θεατρική Ομάδα Νάουσας – Παρουσίαση μιας εξαιρετικής θεατρικής παράστασης (Βίντεο)

Πάρος: Ρεσιτάλ υποκριτικής δεινότητ...

16 Μαρτίου 2026

Τελευταία Νέα

Πάρος: Αναβίωση του εθίμου της Λαμπαδηφορίας στη μνήμη της ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους

Πάρος: Αναβίωση του εθίμου της Λαμπ...

20 Μαρτίου 2026
Η έλλειψη νερού εντείνει τις ανισότητες. Από την παγκόσμια κρίση στις καθημερινές λύσεις

Η έλλειψη νερού εντείνει τις ανισότ...

20 Μαρτίου 2026
Πάρος – Θέατρο: Αναδείχθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού

Πάρος – Θέατρο: Αναδείχθηκαν οι νικ...

20 Μαρτίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ