300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλεύρης: Νέα κίνητρα για την λύση στο πρόβλημα της κάλυψης θέσεων γιατρών στα νησιά

16 Σεπτεμβρίου 2022 13:50
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλεύρης: Νέα κίνητρα για την λύση στο πρόβλημα της κάλυψης θέσεων γιατρών στα νησιά

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Με ελαστικές σχέσεις εργασίας και με την παροχή στεγαστικών λύσεων αναμένεται να προσπαθήσει το Υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση των νησιών σε υγειονομικό ανθρώπινο δυναμικό.

 

Παρόλο που προκηρύσσονται θέσεις για την κάλυψη θέσεων σε νοσοκομειακές άλλες υγειονομικές δομές στα νησιά, αυτές δεν καλύπτονται. Η κυβέρνηση για λύσει το πρόβλημα έχει στόχο την αύξηση των μισθών των γιατρών κατά 10% μεσοσταθμικά, όπως εξήγγειλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στα νέα κίνητρα που δίνουν για την παραμονή των γιατρών στα νησιά τόνισε τι σχεδιάζεται πέρα από την αύξηση των μισθών.

Επιγραμματικά σύμφωνα με όσα ανέφερε τα κίνητρα είναι:

  • Περισσότερα χρήματα
  • δυνατότητα προκυρήξεων μερικής απασχόλησης
  • ευέλικτες σχέσεις εργασίας για ιδιώτες
  • παροχή στεγαστικών λύσεων σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία

«Πρώτα από όλα κάνουμε πιο ελκυστική την παρουσία. Ξεκινάμε από αυτό, δηλαδή να θέλει ο άλλος να μπει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό θα γίνει με χρήματα που δίνονται καλύτερα και μετά πάμε σε αυτό που λέτε, στο στοχευμένο. Το στοχευμένο έχει να κάνει αφενός με περισσότερα χρήματα για νησιά και για αυτό το λόγο για το τρίμηνο του καλοκαιριού δίναμε επιπλέον 1500 ευρώ για τον κάθε γιατρό που ήθελε να μεταφερθεί από την ηπειρωτική Ελλάδα για να υποστηρίξει τις αυξημένες ανάγκες που είχε η νησιωτική περιοχή», σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3.

Επίσης, σημαντική συμβολή στην υποστελέχωση των νοσοκομείων στα νησιά έχουν και τα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί, πρόβλημα στο οποίο θα πρέπει να συνδράμει και η τοπική κοινωνία, ανέφερε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης.

Εκτός από την αύξηση των αποδοχών, ο ίδιος εξήγησε ότι: «Θα πρέπει το σύστημα να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τους ιδιώτες οι οποίοι υπάρχουν και που δεν θέλουν να μπουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και για αυτό στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η Μίνα Γκάγκα για τη δευτεροβάθμια είναι για πρώτη φορά που εξετάζουμε τη δυνατότητα προκηρύξεων μερικής απασχόλησης. Που σημαίνει ότι σε περιοχές που έχουμε άγονες θέσεις γιατί κάποιος δεν θέλει να γίνει πλήρους και αποκλειστικής γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εάν βγει άγονη η θέση να δοθεί η δυνατότητα να βγει ως μερικής απασχόλησης. Διότι υπάρχουν πολλά νησιά μας μεγάλα που έχουν ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι δεν επιθυμούν τη σκληρή σχέση του πλήρους και αποκλειστικής».

Έτσι, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε, εάν οι προκηρύξεις θέσεων είναι πιο ευέλικτες και δεν επηρεάζουν το ιδιωτικό τους έργο, οι γιατροί θα επιθυμούν πιο εύκολα να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

«Άρα στοχευμένα εκεί πέρα που βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις κυρίως είτε σε ειδικότητες είτε σε περιοχές θα εξετάσουμε τη δυνατότητα των πιο ευέλικτων σχέσεων ώστε κάποιος ελκυστικά να έρχεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

news4health.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Παραδόθηκε η φρεγάτα Κίμων - «Με τις τέσσερις Belharra ο Ελληνισμός έχει το ισχυρότερο Πολεμικό Ναυτικό της Ιστορίας του» είπε ο Δένδιας (Βίντεο)
  • Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2026
  • Η Μαρία Καρυστιανού προανήγγειλε κόμμα: «Είμαι στην πρώτη γραμμή, πάμε για κάτι πολύ μεγάλο» - Οι προϋποθέσεις που έθεσε
  • ALCO: Στις 12 μονάδες με double score το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, αναποφάσιστος ένας στους πέντε ψηφοφόρους (Βίντεο)
  • Η Κωνσταντοπούλου έστησε ξανά καβγά on air: Είναι άθλιο αυτό που κάνεις, είπε σε δημοσιογράφο και αποχώρησε από τη συζήτηση (Βίντεο)
  • Real Polls: Τι θα γινόταν αν όλα τα κόμματα πήγαιναν στις εκλογές με άλλους αρχηγούς; Πέφτει στο 22% η ΝΔ, εκτοξεύεται στο 17,2% το ΠΑΣΟΚ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλε...
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μπρο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Τραγούδησαν τα κάλαντα στο Αστυνομικό Τμήμα για καλό σκοπό – Μια υπέροχη φιλανθρωπική πρωτοβουλία (Βίντεο)

Πάρος: Τραγούδησαν τα κάλαντα στο Α...

18 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος: Αυτός είναι ο νέος δημοτικός σύμβουλος στη θέση της παραιτηθείσας κας. Παυλάκη –Τον καλωσόρισε το Δ.Σ. (Βίντεο)

Πάρος: Αυτός είναι ο νέος δημοτικός...

20 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος: Νέο, σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης 28.000 μ. στη νότια Πάρο – Τέλος σε βλάβες, εμφράξεις και απώλειες νερού (Βίντεο)

Πάρος: Νέο, σύγχρονο δίκτυο ύδρευση...

18 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Χειμερινές διακοπές με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ – Οι περιοχές που προβλέπονται αυξημένα οφέλη

Χειμερινές διακοπές με voucher κοιν...

23 Δεκεμβρίου 2025
Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τη εορτή των Χριστουγέννων 2025

Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τη εορτή...

23 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος - Δημοτικό Συμβούλιο: 6η Λογοδοσία 2025

Πάρος - Δημοτικό Συμβούλιο: 6η Λογο...

23 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ