300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θ. Πλεύρης: Η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα κριθεί απο τα δεδομένα του Οκτωβρίου

03 Οκτωβρίου 2022 11:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. Πλεύρης: Η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα κριθεί απο τα δεδομένα του Οκτωβρίου

test2

react2 2025

Η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών όπως και η διεξαγωγή των διαγνωστικών τεστ θα κριθεί απο τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλευρής.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και εντός του μήνα θα παρθεί απόφαση και για τα τεστ τα οποία θα γίνονται, αν θα συνεχίσουν και σε ποιο βαθμό, καθώς επίσης και για την τύχη των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Δηλαδή, αντί η απόφαση να παρθεί στα τέλη του χρόνου, με βάση αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρθεί απόφαση αν θα επιστρέψουν ή όχι νωρίτερα.

Για τα επικαιροποιημένα εμβόλια τόνισε ότι:

«Σήμερα έχουμε τα τελευταία επικαιροποιημένα εμβόλια. Δεν περιμένουμε άλλα. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή αυτά είναι τα πιο επικαιροποιημένα εμβόλια που υπάρχουν.

Αυτό τι σημαίνει; Εκτός του ότι προστατεύουν από τη βαριά νόσηση που προστάτευαν όλα τα άλλα, είναι στοχευμένα ειδικά και για τις υπομεταλλάξεις Όμικρον 4, Όμικρον 5, άρα σημαίνει ότι σε μεγάλο βαθμό προστατεύει και από την απλή μόλυνση.

Οι οδηγίες παραμένουν οι ίδιες. Άνω των 60 υπάρχει σύσταση όσους έχουνε πρόβλημα σημαντικό αντίστοιχα, καθώς επίσης και στις άλλες όλες ηλικίες σε συνεννόηση με το γιατρό. Δεν υπάρχει σύσταση, αλλά σε συνεννόηση με το γιατρό εάν τυχόν υπάρχει κάτι που δικαιολογεί, πάμε και το κάνουμε.

Για τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία τόνισε ότι έχουν γίνει τρείς συγκεκριμένες κινήσεις

Η πρώτη κίνηση η οποία γίνεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, είναι η εκκαθάριση της λίστας χειρουργείων. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η λίστα χειρουργείων η πραγματική είναι γύρω στο 60% από αυτό που έχει ειπωθεί και γιατί φαίνεται αυτό; Ότι ήδη επικοινωνήσαν, ήταν 2.925 η λίστα έναντι 2.853 του ’19.

Έχει γίνει επικοινωνία με 2.000 άτομα, εκ των οποίων ενεργοί για χειρουργείο είναι γύρω στους 850. Υπολογίζουμε ότι με τα υπόλοιπα τηλέφωνα θα είναι γύρω στα 1.500 άτομα.

Υπάρχει ένα θέμα το οποίο θα εξετάσουμε, ότι φαίνεται ότι ένα κομμάτι από αυτή τη λίστα μπήκε ως έκτακτο περιστατικό. Οπότε θέλουμε να δούμε αν δικαιολογούνταν να μπει και ως έκτακτο και πήρε ενδεχομένως τη σειρά άλλων ατόμων.

Ειδικά αναφερόμενος στο Παίδων Αγία Σοφία υπογράμμισε ότι έχει γίνει μεταφορά δύο αναισθησιολόγων, έχουμε παραπάνω χειρουργεία, άρα πάμε να μειώσουμε τη λίστα και παράλληλα η λύση η πραγματική του προβλήματος είναι η προκήρυξη που έχει βγει που θα ολοκληρωθεί 7 Οκτωβρίου. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον.

Είναι πολύ ευαίσθητο το κομμάτι ότι οι αναισθησιολόγοι είναι γενικώς δύσκολοι αλλά εδώ δεν ψάχνουμε και οποιονδήποτε αναισθησιολόγο, ψάχνουμε αναισθησιολόγους με εμπειρία στην παιδιατρική, για παιδιά, γιατί μιλάμε για χειρουργεία.

Σημείωσε μάλιστα ότι όπου βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις θα γίνονται προκηρύξεις μερικής απασχόλησης, και ότι με μερική απασχόληση θα μπει κόσμος στο δημόσιο κρατώντας αντίστοιχα και τη δυνατότητα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Για τον προσωπικό γιατρό είπε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση με τη συμμετοχή 3.400 γιατρών, γενικοί γιατροί παθολόγοι και γιατροί του δημοσίου. Στη δεύτερη φάση μπαίνουν 10 ειδικότητες με βάση την παθολογία, υπολογίζουμε 10 Οκτωβρίου να έχουν μπει αυτοί οι γιατροί, γιατί είναι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Θα υπάρξει ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία.

Θα έχουμε νέα πληθώρα γιατρών που θα αφορούν πια και τις ειδικότητες και μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο θα έχουμε το τρίτο στάδιο που πια θα είναι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν θέλουν να έχουν άμεση σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και στην πορεία θα ανοίξουν κάποια στιγμή και οι παιδίατροι για τον παιδιατρικό πληθυσμό.

Από 1/1ου θα έχουμε την πλήρη εφαρμογή και από την άλλη εβδομάδα υπολογίζουμε ότι θα έχουμε πια τα ραντεβού με τους προσωπικούς γιατρούς, που τα ραντεβού θα είναι μισής ώρας.

Θέλουμε παραπάνω γιατρούς, είπε ο υπουργός, και γι΄αυτό ανοίγουμε τις ειδικότητες κι είμαστε σε συνεννόηση με τους γιατρούς.

Αυτή τη στιγμή είναι 4 χιλιάδες γιατροί, γενικοί γιατροί και παθολόγοι που είχαν το δικαίωμα να μπουν κι έχουν μπει οι 1300 από αυτούς, άρα έχει μπει ένα 30%.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μητσοτάκης: Ιστορική στιγμή η συμφωνία με την ExxonMobil για γεωτρήσεις στο Ιόνιο (Βίντεο)
  • Δημοσκόπηση Alco: Πρώτη η ΝΔ - Εντυπωσιακά υψηλά ποσοστά για τους Αναποφάσιστους (Βίντεο)
  • Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για ειρηνευτικές συνομιλίες αλλά δεν θα παραχωρήσει εδάφη
  • Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης παρευρέθηκε την Κυριακή στον αγώνα Α.Ο. Μυκόνου – Ολυμπιακός
  • Κ. Χατζηδάκης: Μέχρι το τέλος της χρονιάς μια νέα δέσμη πρωτοβουλιών για τη στεγαστική πολιτική
  • Ένταξη της πράξης «Υποδομές εξυπηρέτησης ΑμεΑ σε παραλίες Νάξου και Δονούσας» στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021–2027»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Μητσοτάκης στους Sunday Times:...
Κ. Χατζηδάκης: Θέμα ημερών η ε... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος, Κυκλάδες, ΕΛΤΑ: Αναστολή απόφασης – Σε λειτουργία τα Ταχυδρομεία των Κυκλάδων, μεταξύ αυτών της Νάουσας και της Αντιπάρου

Πάρος, Κυκλάδες, ΕΛΤΑ: Αναστολή από...

01 Νοεμβρίου 2025
Οδηγός τουριστικών οχημάτων σε νησιά των Κυκλάδων κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της μητέρας του

Οδηγός τουριστικών οχημάτων σε νησι...

02 Νοεμβρίου 2025
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 5...

04 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2026 (Βίντεο)

Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκ...

07 Νοεμβρίου 2025
Πιερρακάκης: Τέλος ο ΕΝΦΙΑ και σε χωριά έως 1.700 κατοίκους - Επίδομα 130 ευρώ σε λιμενικούς, πυροσβέστες - Ποιους αφορούν τα νέα μέτρα

Πιερρακάκης: Τέλος ο ΕΝΦΙΑ και σε χ...

07 Νοεμβρίου 2025
Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πλημμύρες και κατολισθήσεις – Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη διπλή κακοκαιρία που πλησιάζει

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πλημ...

07 Νοεμβρίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ