Στη Χειμάρρα ο Μητσοτάκης: Υποχρέωση της Αλβανίας να σέβεται τα δικαιώματά σας

22 Δεκεμβρίου 2022 13:52
Στη Χειμάρρα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (22/12) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου επισκέφθηκε το ελληνικό σχολείο Όμηρος. Ο πρωθυπουργός έτυχε θερμής υποδοχής, με ελληνικές σημαίες και συνθήματα.  Κοπέλες με παραδοσιακές φορεσιές του έδωσαν λουλούδια και τον ευχαρίστησαν για τη επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο.


Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

 
Υποδοχή Μητσοτάκη στη Χειμάρρα

Επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν η Λιβαδειά όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την περιοδεία του στα μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου. Εκεί ο πρωυθυπουργός απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε 300 και πλέον ομογενείς στον προαύλιο χώρο του ενιαίου Λυκείου «Λευτέρης Στάλιος».Ο κ. Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε εμφανίστηκε αισιόδοξος για την υπογραφή του συνυποσχετικού για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αλβανία και επέμεινε ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος επίλυσης των διαφορών ανάμεσα σε πολιτισμένες χώρες.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκαν παιδιά με παραδοσιακές στολές τα οποία είπαν και ένα συγκινητικό ποιήμα στο οποίο, μεταξύ άλλων, υπήρχε ο στίχος «εμείς που μέουμε εδώ κρατάμε Θερμοπύλες και θέλουμε να ζήσουμε στις πατρικές εστίες»

Τρίτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η Δερβιτσάνη
. όπου εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης τον πρωθυπουργό θα υποδεχθούν ο Αλβανός ομόλογός του Έντι Ράμα.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ξεχωριστή στιγμή για μένα και τον ελληνισμό απανταχού. Θυμάμαι την επίσκεψη που έκανε σε αυτά τα χώματα ο Μητσοτάκης το 1991. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που είμαι που πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos