Γ. Οικονόμου: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη τη Δευτέρα

19 Ιανουαρίου 2023 13:38

Συνέντευξη τύπου με θέμα την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα στις 12:30, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Εν τω μεταξύ, «την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί από την Βουλή η διάταξη που βάζει μπλόκο σε ναζιστικά μορφώματα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου. Όπως είπε ο κ. Οικονόμου πρόκειται για «μια αυτονόητη ρύθμιση και από το Νοέμβριο που την έχουμε στείλει θα επιδιώξουμε την μέγιστη δυνατή συναίνεση. Σε αυτό το πεδίο δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές. Πρέπει να μπορούμε να αποκλείουμε φασίστες και εγκληματίες», τόνισε.

Έξι ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό

Αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολούθησε στο μεταναστευτικό άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ ζήτησε απαντήσεις σε έξι ερωτήματα.

«Το 2019 παραλάβαμε μια άθλια κατάσταση στο μεταναστευτικό» τόνισε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, μεταξύ άλλων, άφηνε αβοήθητο το προσωπικό του Λιμενικού και της Αστυνομίας που πάλευε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

«Τρεισήμισι χρόνια μετά έχουμε ισχυρά σύνορα σε στεριά και θάλασσα, οχυρώσαμε τον Έβρο με τον φράχτη, ανακουφίσαμε τα νησιά και δώσαμε αξιοπρέπεια στους πρόσφυγες, αποκρούσαμε τις μεταναστευτικές εισβολές και τις επιβουλές της Τουρκίας» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

«Η Ελλάδα σήμερα προστατεύει τη ζωή των ανθρώπων που ρίχνουν στα κύματα του Αιγαίου οι ασυνείδητοι λαθροδιακινητές. Στηρίζει έμπρακτα το Λιμενικό και την ΕΛ.ΑΣ. για το ύψιστης εθνικής και ανθρωπιστικής σημασίας καθήκον τους» σημείωσε.

Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης και ότι συνεχίζει να συκοφαντεί τη χώρα, ενώ ζήτησε απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

Έχουν καταλήξει αν η Ελλάδα έχει στη θάλασσα σύνορα και πρέπει τα σύνορα αυτά να φυλάγονται για να προστατεύει την επικράτειά της;
Η χώρα μας είναι κυρίαρχη χώρα ή ξέφραγο αμπέλι;
Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα ζητήσουν συγγνώμη για τις αθλιότητες που έκαναν γύρω από την υπόθεση της μικρής Μαρίας;
Ασπάζεται και ο κ. Τσίπρας τις αθλιότητες που υποστηρίζουν ορισμένοι ότι τάχα το Λιμενικό και τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας απαγάγουν ανθρώπους, τους κακοποιούν και στο τέλος τους ρίχνουν στη θάλασσα;
Θα παραδεχθούν την πλήρη αποτυχία τους στο μεταναστευτικό;
Επιμένουν ότι θα εφάρμοζαν την ίδια πολιτική στο μεταναστευτικό εάν ερχόντουσαν ξανά στη διακυβέρνηση της χώρας;
Το μεγάλο στοίχημα της β΄ τετραετίας είναι οι καλύτεροι μισθοί
Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα στοιχεία για την αύξηση της απασχόλησης αλλά και των αποδοχών σε σχέση με το 2019. «Είναι σημαντικό ότι πέρα από την ενίσχυση της οικονομίας, η χώρα μας πέτυχε τα τελευταία 3,5 χρόνια σημαντική αύξηση τόσο της απασχόλησης όσο και των αποδοχών των εργαζομένων» και επικαλέστηκε δημοσιευμένα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

«Αν την πρώτη τετραετία, το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι, το μεγάλο στοίχημα της β΄ τετραετίας είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα, πρωτίστως όμως για τους νέους και τους πλέον ευάλωτους», τόνισε.

Αναφέρθηκε ακολούθως στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και στα στοιχεία για την «έκρηξη» στον τζίρο των ελληνικών επιχειρήσεων το 2022.

Ο πρωθυπουργός στο Νταβός θα αναδείξει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας για να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση. «Θα έχει την ευκαιρία τόσο στις δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και στις κατ’ ιδίαν επαφές του να αναδείξει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος που έχει συντελεστεί με μια σειρά μεταρρυθμίσεων και μειώσεις φόρων, τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται για την πατρίδα μας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, για την οποία βασικός στόχος παραμένει η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

Είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επιχειρήσεων από τους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του τραπεζικού τομέα και άλλους δυναμικούς τομείς της οικονομικής ανάπτυξης. «Θα εξηγήσει πώς η Ελλάδα, που αναδείχθηκε από τον Economist ως η χώρα του ΟΟΣΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην οικονομία το 2022, αλλά και ως η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος από το 2019 μέχρι σήμερα, πέτυχε όσα καταφέραμε εν μέσω εξωγενών μεγάλων κρίσεων, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και άλλες δυσκολίες που συναντήσαμε τα τελευταία χρόνια στο δρόμο μας».

Πρόσθεσε ότι θα έχει ταυτόχρονα την ευκαιρία να αναδείξει «τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αλλά και τις κινήσεις που ο ίδιος ανέπτυξε ή στις οποίες πρωταγωνίστησε και οι οποίες κινήσεις συνέβαλαν στη συνδιαμόρφωση των μεγάλων ευρωπαϊκών αποφάσεων το προηγούμενο διάστημα όπως την αποκατάσταση της διακίνησης των ανθρώπων μεσούσης της πανδημίας, τις πρωτοβουλίες για τις λύσεις στην ενεργειακή κρίση αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια καθώς και ευρύτερα το ρόλο της χώρας μας ως δύναμης αξιοπιστίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Ανέφερε επίσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακόμα προσκεκλημένος σε κύκλους συναντήσεων, όπου εκτός από εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων, συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τους χώρους των Μέσων Ενημέρωσης, της πολιτικής και της διπλωματίας.

{https://www.youtube.com/watch?v=3mCzRflBhYg}

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos