Στην Ιαπωνία ο Πρωθυπουργός: Ενέργεια, οικονομία και επενδύσεις στην ατζέντα -Αναλυτικά το πρόγραμμα

30 Ιανουαρίου 2023 01:51

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Τόκιο, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ιαπωνία μετά το 2005, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

Στο επίκεντρο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη χώρα της Άπω Ανατολής, που ξεκίνησε από σήμερα, βρίσκεται η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Ιαπωνίας, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε -σε ανάρτησή του- την επίσκεψη, «περισσότερο επίκαιρη από ποτέ», καθώς η Ελλάδα βρίσκεται «ένα σκαλοπάτι» πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Μπαράζ συναντήσεων
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο και μεγάλη επιχειρηματική αποστολή, θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας, με θεσμικούς επενδυτές και επιχειρηματίες, στους οποίους θα παρουσιάσει την εικόνα μιας νέας Ελλάδας, που έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της κρίσης, επισημαίνοντας τις θετικές επιδόσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Τόκιο μετά 17 χρόνια θα συζητηθούν διμερή και διεθνή ζητήματα, ενώ έμφαση θα δοθεί στον τομέα της ενέργειας, με δεδομένο το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η ιαπωνική πλευρά.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Πρίγκιπα Akishino, τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Fumio Kishida, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Hiroyυki Hosoda και με εκπροσώπους της Ιαπωνικής Επιχειρηματικής Ομοσπονδίας (KEIDANREN).

 Την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με θεσμικούς επενδυτές, θα απευθύνει χαιρετισμό σε ελληνο-ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα και θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos