Δημοσκόπηση ALCO: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, στις 14 μονάδες το προβάδισμα Μητσοτάκη

21 Φεβρουαρίου 2023 00:22

Κοντά σε ποσοστά αυτοδυναμίας στον δεύτερο γύρο βρίσκεται η ΝΔ, σύμφωνα με το γκάλοπ Φεβρουαρίου της ALCO:  Με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ μετρήθηκε στο 32,1% , ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25,1% , το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο 9,8%, με πτώση μία μονάδας σε σχέση με τον Ιανουάριο, το ΚΚΕ στο 5,9% (από 5,5%) και η Ελληνική Λύση στο 3,7%. Εκτός Βουλής κινδυνεύει  να μείνει το MεΡΑ25, που μετρήθηκε στο 2,7%. 

Παράλληλα, σημαντική είναι η υπεροχή του κ. Μητσοτάκη, τον οποίον εμπιστεύεται για πρωθυπουργό το 36%, ενώ το 37% θεωρεί ότι αξίζει μία «δεύτερη ευκαιρία». Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα είναι 22% και 29%. Έχει ενδιαφέρον επίσης ότι το 41% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, 25% ίδια και 25% καλύτερα.

Παράλληλα, ανεβαίνει συνεχώς το ποσοστό εκείνων που επιλέγουν αυτοδύναμη κυβέρνηση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών - έχει φτάσει πλέον στο 44% με το πσοσοστό εκείνων που θέλουν κυβέρνηση συνασπισμού να υπερέχει, αλλά με πτώση στο 47%. 

Η ικανοποίηση για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Πάνω από το 50% δηλώνει αρκετά ή λίγο ικανοποιημένο από την κυβέρνηση αλλά και τον βαθμό τήρησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων, ενώ  το 45% δηλώνει αρκετή ή λίγη ικανοποίηση για την αντιπολιτευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδιαφέρον ότι παρά την πτώση των δημοσκοπικών του ποσοστών, το 44% δηλώνει αρκετή ή λίγη ικανοποίηση από το ΠΑΣΟΚ.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos