Πολάκης: Όλο το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα που δρομολογεί τη διαγραφή του

27 Φεβρουαρίου 2023 10:26

Μορφή χιονοστιβάδας έχει εκλάβει η υπόθεση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παύλου Πολάκη, καθώς η χθεσινή καθαίρεσή του από Τομεάρχης Διαφάνειας και η παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος προμηνύει, καθώς φαίνεται, τη διαγραφή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Τις ραγδαίες χθεσινές εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι οποίες έθεσαν τον Παύλο Πολάκη σε τροχιά διαγραφής, πυροδότησε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έκανε λόγο για «βαθύ κράτος», στοχοποιώντας με πρωτοφανή τρόπο δικαστές, δημοσιογράφους, τραπεζικά στελέχη και επικεφαλής Ανεξάρτητων Αρχών. Τοποθετούμενος αναφορικά με το ενδεχόμενο διακυβέρνησης για «δεύτερη φορά» από την Αριστερά, ο κ. Πολάκης ανέφερε στην ανάρτησή του πως «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!», εξαπολύοντας πρωτοφανή επίθεση εναντίον των συγκεκριμένων προσώπων.polakis_post

 
polakis_post

Τσίπρας: «Εγώ δεν έχω αισθήματα ρεβανσισμού»

Τόσο το περιεχόμενο της ανάρτησης, όσο και η χρονική συγκυρία που αυτή έλαβε χώρα επιτάχυναν τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, αναφορικά με το πολιτικό μέλλον του Παύλου Πολάκη. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη ανάρτηση ήρθε ακριβώς μια εβδομάδα μετά το «αντάρτικό» του για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά, στο οποίο απαιτούσε να ενταχθεί ο επιστήθιος φίλος του, Μιχάλης Χαιρετάκης, ενώ συνέπεσε σχεδόν χρονικά με τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα στο ΘΕΜΑ, με τον τελευταίο να απαντά στον Νίκο Φελέκη για τη διακυβέρνησή του πως «εγώ λειτούργησα ως Πρωθυπουργός με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και βεβαίως όταν θέλεις να υπερασπιστείς το δημόσιο συμφέρον συγκρούεσαι πολλές φορές με αυτούς οι οποίοι έχουν ίδιον συμφέρον. Αλλά με θεσμικούς παράγοντες και οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι λειτουργούν στο πλαίσιο της νομιμότητας, ότι και να συνέβη χθες εγώ δεν έχω αισθήματα ρεβανσισμού. Σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς».Ερωτηθείς ακόμα για την προοπτική της «δεύτερη φορά Αριστεράς», ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως «θα είναι αλλιώς διότι πλέον έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να υπερασπιστούμε ακόμη καλύτερα τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς θα έρθουμε για να γκρεμίσουμε το πελατειακό κράτος. Μας έλεγαν ότι εμείς ήμασταν κυβέρνηση μετακλητών και αυτοί τους διπλασίασαν και αύξησαν και 30% του μισθούς. Οι “άριστοι” αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν οι “αρεστοί”».

Και πρόσθεσε: «Άρα θέλουμε μια Κυβέρνηση η οποία θα συγκρουστεί με αυτή τη νοοτροπία. Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο κόμματος – κράτους και μια Κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων μπορεί να το κάνει ακόμη καλύτερα αυτό. Θα έρθουμε να δημιουργήσουμε θεσμούς λογοδοσίας και ελέγχου, να σταματήσει αυτή η ιστορία με το ρουσφέτι και την ευνοιοκρατία, να ξανάρθει μια στοιχειώδης αίσθηση αξιοκρατίας».

«Αυτός ο δρόμος δεν έχει επιστροφή»

Παράλληλα και υπό το βάρος των αντιδράσεων για την ανάρτηση Πολάκη, η οποία προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, πηγές της Κουμουνδούρου μετέδιδαν χθες πως ο Βουλευτής Χανίων «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος» με τη στάση του, προκαλώντας την έξοδό του από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» μετέδιδαν χθες το μεσημέρι οι ίδιες πηγές, καταλήγοντας πως «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».Επιπλέον, πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος εκτιμούσαν ήδη από χθες πως «αυτός ο δρόμος δεν έχει επιστροφή», καθώς η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη «δεν είναι με κανέναν τρόπο πολιτικά και ηθικά υπερασπίσιμη», όπως σχολίαζαν κι ενώ από νωρίς επικρατούσε έντονος προβληματισμός και αμηχανία στις τάξεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Οι αντιδράσεις Πολάκη

Από πλευράς του, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντέδρασε στις κινήσεις της Κουμουνδούρου αρχικά… σιβυλλικά, αναφέροντας σε νέα ανάρτησή του από τα Σφακιά πως βρισκόταν «σε τόπους με απεριόριστους ορίζοντες, καθαρο αέρα και λεβεντες ανθρώπους (χωριο της μάνας μου)». «Θυμήθηκα πολλά ανεβαίνοντας απ αυτά που έγιναν εδώ το 2010-14», πρόσθεσε ο ίδιος. Στη συνέχεια, ωστόσο, επανήλθε με νέα ανάρτησή του, περιγράφοντας πως «θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή». «Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο ….», όπως δήλωσε. Και κατέληξε: «Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκει θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο !».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos