Γ. Οικονόμου για Τέμπη: Την Πέμπτη νέο Υπουργικό Συμβούλιο – Οι ευθύνες θα αποδοθούν

06 Μαρτίου 2023 13:16

Μπροστά στο ανείπωτο δράμα του δυστυχήματος στα Τέμπη, ο πρωθυπουργός ζήτησε μια μεγάλη και βαθιά συγγνώμη, όχι μόνο εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά και όσων κομμάτων έχουν κυβερνήσει, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. «Δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από ένα ανθρώπινο λάθος. Οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη θα αποδοθούν».

Επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν-Μητσοτάκη για εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων – Ειδικοί στην Αθήνα
Η κυβέρνηση εγγυάται ότι «θα διευρενηθεί πλήρως κάθε πτυχή, για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ανήκουν». Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ζήτησε βοήθεια για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποσχέθηκε κάθε στήριξη άμεσα, με έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας.

«Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους. Ειδικοί της Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Αρχής Σιδηροδρόμων θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας», δήλωσε συγκεκριμένα η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε την κίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, την προτεραιότητα των σχετικών με την τραγωδία στα Τέμπη ποινικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

«Επιβεβλημένη η διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής (…) Η παθογένεια είναι διαχρονική», σημείωσε ο κ. Οικονόμου και έφερε ως παραδείγματα μια σειρά από δυστυχήματα.

«Δεν έχουμε καμία διάθεση εξωραϊσμού της κατάστασης. Ποτέ δεν κρυφτήκαμε και δεν θα κρυφτούμε», είπε ενώ συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση δεν θα κρυφτεί. Όποιες ευθύνες υπάρχουν, θα αποδοθούν».

Την Πέμπτη στις 11 π.μ θα γίνει η τακτική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τον αρμόδιο κ. Γεραπετρίτη.

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos