Δημοσκόπηση MRB: Στις 3,2 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ - Οριακά κέρδη για τον ΣΥΡΙΖΑ

14 Μαρτίου 2023 19:54
Στις 3,2 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB, όπως παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελίο ειδήσεων του Open.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά την τραγωδία των Τεμπών, το διάστημα 6 έως 13 Μαρτίου σε δείγμα 1.450 ψηφοφόρων. Ερωτήματα τέθηκαν στους πολίτες σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, τις ευθύνες και πόσο θα τους επηρεάσει στην ψήφο τους.

 Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 33,8% είπε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 29,3% τον Αλέξη Τσίπρα, το 28,8% τον «κανέναν», άλλος ΔΞ/ΔΑ 8,1%.
 Οι ψηφοφόροι ρωτήθηκαν και για το «πόσο θα επηρεάσει την ψήφο σας η τραγωδία των Τεμπών», με το 55,6% να απαντά πολύ ή αρκετά, ενώ το 40,4% είπε λίγο έως καθόλου.

Για το ποιος ευθύνεται για την τραγωδία των Τεμπών:

  • Η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες 46,8%
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ κυρίως 13%
  • Ο σταθμάρχης 8,8%
  • Το υπουργείο Μεταφορών 8,5%
  • Οι προηγούμενες κυβερνήσεις 5,6%
  • ΟΣΕ 5,3%
  • Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων 3,6%
  • Η Hellenic Train 2,5%
  • Άλλος 1,1%
  • Κανένας 0,3%

Για τις λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τον Έλληνα για το παρόν και το μέλλον:

  • Οργή 63%
  • Παραίτηση/ απογοήτευση 37,3
  • Φόβος 35
  • Ελπίδα 23,1%
  • Περηφάνια 10,3%
  • Σιγουριά 7,5%
  • ΔΞ 1,9%

Το 27,5% αξιολογεί θετικά τον πρωθυπουργό μετά την «συγγνώμη» για την τραγωδία των Τεμπών, έναντι 62,5% που τον αξιολογεί αρνητικά. Το 10% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Το 34,5% αξιολογεί θετικά τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σε αντίθεση με το 54,9%.

Τέλος, για την στάση των ΜΜΕ στα Τέμπη, το 28,9% αξιολόγησε θετικά το πώς παρουσίασαν τα Μέσα το δυστύχημα, με το 62,9% να τα αξιολογεί αρνητικά.

 




Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos