Κατώτατος μισθός - Χατζηδάκης: Κοντά στα 800 ευρώ - Θα αυξηθούν το επίδομα ανεργίας και άλλα 18 επιδόματα

17 Μαρτίου 2023 01:48

«Σίγουρα θα είναι μια σημαντική αύξηση, αλλά θα συνυπολογίζει τις αντοχές των επιχειρήσεων» τόνισε ο υπουργός Εργασίας

Το ποσό του κατώτατου μισθού θα έχει μπροστά το ψηφίο «7», αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης της κυβέρνησης για το πόσο τελικά θα αυξηθεί.

«Θα είμαστε κοντά στο 8 αλλά δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας για τις αυριανές ανακοινώσεις, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ενώ πρόσθεσε ότι «σίγουρα θα είναι μια σημαντική αύξηση, αλλά θα συνυπολογίζει τις αντοχές των επιχειρήσεων, γιατί χωρίς αυτές δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λόγω του πληθωρισμού».

Επίσης, σχετικά με το ποια επιδόματα επηρεάζονται, ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε: «Θα εφαρμοστεί από 1η Απριλίου και θα συμπαρασύρει προς τα πάνω όλα τα επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό. Είναι το επίδομα ανεργίας και άλλα 18 επιδόματα».

«Αύριο θα ακούσετε μια σημαντική αύξηση. Δεν πανηγυρίζουμε γιατί δεν είναι λεφτά που τα δίνει το Δημόσιο, είναι λεφτά ιδιωτών. Αλλά η Πολιτεία πρέπει να έχει ένα δίχτυ ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, υποστηρίζοντας για το ίδιο ζήτημα ότι σε σύγκριση με άλλες χώρες η Ελλάδα είναι σε καλή θέση και κατέληξε ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι οι καλύτεροι μισθοί».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos