Εκλογές 2023 - Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis: Στο 6,9% η «ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

24 Απριλίου 2023 00:13
Στην έρευνα που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με διψήφιο ποσοστό.

Στη νέα δημοσκόπηση που έρχεται στη δημοσιότητα - την πρώτη μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών - η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωνει, ωστόσο παραμένει εξαιρετικά απίθανο το σενάριο κυβέρνησης αυτοδυναμίας στις πρώτες κάλπες.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος με ποσοστό που φτάνει στο 33,8%. Ενισχυμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,9%, με την διαφορά να κυμαίνεται πλέον στο 6,9%.

 Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται να «κλειδώνει» το διψήφιο ποσοστό με 10,3% με το ΚΚΕ να ενισχύεται φτάνοντας στο 7,3%. Tο ΜέΡΑ 25 ενισχύεται με ποσοστό που φθάνει το 5,4%, ενώ η Ελληνικά Λύση βρίσκεται στο 4,9% και το κόμμα Κασιδιάρη συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό λίγο πάνω από 4%.
 

προθεση

Στην πρόθεση ψήφου, και χωρίς να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων η εικόνα παραμένει σχεδόν η ίδια:

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 22,2% και την διαφορά ανάμεσα στους να διαμορφώνεται στο 5,6%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8,5% και το ΚΚΕ με 6%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4 %, το ΜέΡΑ 25 με 4.4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,2%. 

Σταθερή εμφανίζεται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς το 54% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη με το 38% να κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

πρωθ

Σταθερή και η αξιολόγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το 71% των ερωτηθέντων τον αξιολογεί αρνητικά, ενώ το 23% κρίνει θετικά τον Αλέξη Τσίπρα.

αντιπολ

dikaiologitika.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos