Δημοσκόπηση ALCO: Με 6,2 μονάδες προηγείται η ΝΔ - Όχι σε κυβέρνηση ηττημένων από την πλειοψηφία

25 Απριλίου 2023 00:19

«Δεύτερη ευκαιρία» δίνει το 36% στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% στον Αλέξη Τσίπρα

Επανασυσπειρώνεται η ΝΔ - Το 43% θεωρεί ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Στις 6,2 μονάδες ανέβηκε η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, με το κυβερνών κόμμα να επανασυσπειρώνεται και την αξιωματική αντιπολίτευση να εμφανίζει μόνον οριακά κέρδη, ενώ το ΠΑΣΟΚ συμπιέζεται κάτω από το 9% (στο 8,9%)με την αναγωγή επί των εγκύρων. 
Παράλληλα, μειώνονται οι αναποφάσιστοι  - πράγμα που εξηγεί την άνοδο των δημοσκοπικών ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας. Είναι  χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ  κερδίζει 3,2 μονάδες (με την αναγωγή επί των εγκύρων) σε σχέση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Μάρτιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 0,6 μονάδες.  Η συσπείρωση της ΝΔ, που ήταν στο 77% τον Φεβρουάριο, έπεσε στο 68% μετά τα Τέμπη και πλέον μετράται στο 74%, πράγμα που σημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα έχει σχεδόν εξαλείψει τις δημοσκοπικές απώλειες που εμφάνισε λόγω της τραγωδιας. 

Τα υπόλοιπα κόμματα

To ΠΑΣΟΚ έχει απώλειες 0,4 της μονάδας, ενώ από τα μικρότερα κόμματα αξιόλογη άνοδο εμφανίζει μόνον το κόμμα Βαρουφάκη, που ανεβαίνει στο 3,7% από το 3,4%  που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο. 

Άλλος ένας δείκτης με σημασία είναι η «δεύτερη ευκαιρία» στην διακυβέρνηση, όπου ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 10 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα - το 36% θέλει να του δοθεί δεύτερη τετραετία, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει ένα 26% , δηλαδή το δημοσκοπικό ποσοστό του κόμματός του, τη στιγμή που υπάρχει και ένα 11,7% αναποφάσιστων.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι το 62% επιλέγει να απαντήσει ότι προτιμά δεύτερες εκλογές, ακόμα κι αν στις 21η Μαΐου μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ., ενώ μόλις το 25%  ( από 30% τον Μάρτιο) θεωρεί τις εκλογές με την απλή αναλογική ως μία ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας. Για την «κυβέρνηση ηττημένων» , οι αρνητικές γνώμες φτάνουν στο 51%.  

Δείτε τη δημοσκόπηση: 

 
alco1
alco2
alco3
alco4
alco5
alco6
alco7
alco8

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos