Debate: Οι αφίξεις των πολιτικών αρχηγών

10 Μαϊος 2023 20:48

Ένας ένας καταφτάνουν σταδιακά οι πολιτικοί αρχηγοί στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ενόψει του debate που θα πραγματοποιηθεί απόψε (10.5.2023) στις 21:00 και θα προβληθεί ζωντανά από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Πρώτος στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έφτασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ενόψει του debate των πολιτικών αρχηγών πριν τις φετινές εκλογές. Τέταρτος έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ κατά την άφιξή του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε με χιούμορ στην ερώτηση γιατί φοράει γραβάτα.

Η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

{https://www.youtube.com/watch?v=mdsp7xEuuAQ}

«Πολλά μικρόφωνα», είπε αρχικά χαμογελώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δήλωσε ότι «εύχομαι να έχουμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και να συζητήσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας, πώς θα ενισχύσουμε τα εισοδήματα, πώς θα αυξήσουμε μισθούς, πώς θα μειώσουμε την ανεργία, πώς θα αποκτήσουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ, πώς θα θωρακίσουμε την πατρίδα απέναντι στις μεγάλες εξωτερικές απειλές», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι πολίτες θα πάρουν τις απαντήσεις από μια τέτοια συζήτηση παρά το αυστηρό πλαίσιο που υπάρχει πάντα σε αυτές τις διαδικασίες. Δεν θα είχα καμία αντίρρηση για ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά τις εκλογές», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα

{https://www.youtube.com/watch?v=uyyriJngqUU}

Τελευταίος έφτασε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «[Το debate είναι] η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και είναι κρίμα που γίνεται σήμερα πρώτη φορά από το 2015. Είναι κρίμα που δεν γίνεται με μεγαλύτερη άνεση διαλόγου. Ελπίζω πως έστω και έτσι ο ελληνικός λαός θα βγάλει τα συμπεράσματά του», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η άφιξη του Νίκου Ανδρουλάκη

«O λαός αποφασίζει 21 Μαΐου για τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στους δημοσιογράφους έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ενόψει του debate.

«Είναι αδιανόητο να συνεχίζουν νέοι άνθρωποι να φεύγουν στο εξωτερικό», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης. 4

Η άφιξη του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Πολλές κάμερες πολλά κανάλια, τι γίνεται; Μια συζήτηση θα κάνουμε», είπε αρχικά ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και όταν τον ρώτησαν για τη γραβάτα που φοράει, απάντησε με αρκετή δόση χιούμορ:

«Ε, τώρα είναι βράδυ, μιας και είμαστε όλοι μαζεμένοι, να είμαστε και λίγο σουλουπωμένοι», με τους δημοσιογράφους να γελάνε και αυτοί.Η άφιξη του Γιάνη Βαρουφάκη

 

{https://www.youtube.com/watch?v=4lsjGt98HEc}

 

Η άφιξη του Κυριάκου Βελόπουλου

«Δυστυχώς η σημερινή τηλεμαχία έγινε τηλε-παράλληλος διάλογος με ευθύνη των υπόλοιπων κομμάτων», δήλωσε αρχικά ο Κυριάκος Βελόπουλος και συνέχισε: «Από την αρχή είχαμε πει να κάνουν ελεύθερα οι δημοσιογράφοι τις ερωτήσεις τους για να βγάλει το συμπέρασμά του ο ελληνικός λαός».

«Οι άλλοι, από φόβο μάλλον, ήθελαν ελεγχόμενη τηλε-παράλληλη διαδικασία. Να δούμε τελικά αν ο ελληνικός λαός καταλάβει ποιοι είναι ικανοί να κυβερνήσουν και ποιοι είναι ικανοί απλά να κάνουν τηλε-παράλληλους μονολόγους», κατέληξε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos