300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης στο Associated Press: Θα τείνω χείρα φιλίας στον νέο ηγέτη της Τουρκίας αλλά δεν είμαι αφελής

12 Μαϊος 2023 12:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης στο Associated Press: Θα τείνω χείρα φιλίας στον νέο ηγέτη της Τουρκίας αλλά δεν είμαι αφελής

test2

test2

Στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία μετά τις εκλογές στις δύο χώρες τις επόμενες εβδομάδες αναφέρεται στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής του στο Associated Press ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρεται επίσης στη μεταναστευτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στον κίνδυνο υποβάθμισης της οικονομίας αν εφαρμοστείτ «έστω και ένα κλάσμα» από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει στο ΑΡ ότι θα τείνει «χείρα φιλίας» στον νικητή των εκλογών στην Τουρκία αλλά προσθέτει ότι ελπίζει πως η επόμενη κυβέρνηση στη γείτονα χώρα «θα επανεξετάσει την προσέγγισή της προς τη Δύση».

Ωστόσο ο ίδιος συμπληρώνει ότι παρά την προθυμία του να μιλήσει με όποιον αναδειχθεί νικητής από τις κάλπες της Κυριακής στην Τουρκία, «δεν είμαι αφελής, γνωρίζω ότι οι εξωτερικές πολιτικές των χωρών δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη».

«Θα ήθελα να ελπίζω ότι η επόμενη τουρκική κυβέρνηση θα επανεξετάσει συνολικά την προσέγγισή της προς τη Δύση, όχι μόνο προς την Ελλάδα, προς την Ευρώπη, προς το ΝΑΤΟ και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά και πάλι, πρέπει να είμαι ρεαλιστής και όχι πολύ αφελής, και γι' αυτό θα συνεχίσουμε την σταθερή εξωτερική μας πολιτική. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις αποτρεπτικές και αμυντικές μας δυνατότητες» προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στο Associated Press.

Όπως σημειώνει το ΑΡ, οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν χαμηλό επίπεδο με Τούρκους αξιωματούχους, μεταξύ αλλων, να δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να εισβάλουν σε ελληνικά νησιά.

«Σε απάντηση, η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξοπλισμών για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών γαλλικής κατασκευής» προσθέτει ο συντάκτης του άρθρου.

«Μακάρι να μην χρειαζόταν να ξοδεύω πολύ περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα. Αλλά δυστυχώς ζούμε σε μια επισφαλή γειτονιά με μια πολύ μεγαλύτερη χώρα από εμάς που επίσης συμπεριφέρεται επιθετικά» λέει από την πλευρά του ο πρωθυπουργός.

Με αφορμή, δε, την επαναπροσέγγιση που υπήρξε μετά τον φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου στην Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι «είναι κρίμα, δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μας χτυπήσει μια καταστροφή, ούτε είναι η μοίρα μας να ζούμε σε κατάσταση μόνιμης έντασης».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σπεύδει, πάντως, να τονίσει ότι οι καλύτερες σχέσεις απαιτούν τον τερματισμό της πολεμικής ρητορικής από την Τουρκία. «Αν η τουρκική κυβέρνηση κάθε δεύτερη μέρα λέει ότι "έρχεται νύχτα" για να εισβάλει στα νησιά μας, προφανώς αυτό δεν είναι πολύ εποικοδομητικό για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής θέλησης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται και στις εκλογές της 21ης Μαΐου και επαναλαμβάνει ότι «εχω καταστήσει σαφές ότι δεν πιστεύω σε αυτό το εκλογικό σύστημα (σ.σ. την απλή αναλογική). Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια σταθερή κυβέρνηση, και ακόμα καλύτερα μια μονοκομματική κυβέρνηση».

 Με αφορμή, δε, τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λέσβο, το Associated Press αναφέρεται στην πολιτική που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο μεταναστευτικό και τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεχιστεί και σε περίπτωση επανεκλογής του.

Απαντώντας, μάλιστα, σε καταγγελίες για την μεταναστευτική πολιτική που ασκεί στα σύνορα η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός λέει ότι «δεν απολογούμαι γι' αυτό. Ανατρέψαμε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία είχε μια πολιτική ανοικτών θυρών που κατέληξε να επιτρέψει σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να περάσουν στην Ελλάδα το 2015. Αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί».

Στο κλείσιμο της συνέντευξής του στο Associated Press και στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ελλάδας να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαι πολύ, πολύ ωμός. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσει να εφαρμόσει έστω και ένα κλάσμα από αυτά που εχει πει θα οδηγήσει σε υποβάθμιση την οικονομία μας».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Την άμεση επέκταση του μέτρου των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο
  • Στον Τραμπ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος- Στο τραπέζι η επαναλειτουργία της Χάλκης (Βίντεο)
  • Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το πόρισμα για Σεμερτζίδου
  • Μητσοτάκης: Πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση οι νέοι κάτω των 25 απαλλάσσονται από φόρους
  • Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης για το φλέγον ζήτημα της καθαριότητας στο νησί (Bίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης στο...
Άμεση απελευθέρωση του υποψήφι... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Σεπτέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Αντίπαρος: Πυρκαγιά ξέσπασε στο νησί – Άμεση κινητοποίηση

Αντίπαρος: Πυρκαγιά ξέσπασε στο νησ...

16 Σεπτεμβρίου 2025
Πάρος: "Επιδημία" παραιτήσεων στη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας - Τρίτη "βόμβα" κατά σειρά...

Πάρος: "Επιδημία" παραιτή...

16 Σεπτεμβρίου 2025
Πάρος: Θλίψη στο νησί -  Έφυγε από τη ζωή ο Πάνος Κεμπάμπης

Πάρος: Θλίψη στο νησί - Έφυγε από τ...

18 Σεπτεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι είναι δικαιούχοι - Πότε θα το λάβουν

Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι είναι δικαι...

22 Σεπτεμβρίου 2025
Δρακόντεια μέτρα στη Νέα Υόρκη, ξεκινάει η κρίσιμη συνέλευση του ΟΗΕ για τη Γάζα - Απόψε φτάνει ο Μητσοτάκης (βίντεο)

Δρακόντεια μέτρα στη Νέα Υόρκη, ξεκ...

22 Σεπτεμβρίου 2025
Μήλος: Έκκληση του δήμου στους κατοίκους για την στέγαση των εκπαιδευτικών (βίντεο)

Μήλος: Έκκληση του δήμου στους κατο...

22 Σεπτεμβρίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ