Δημοσκόπηση Καπα Research: Στο 5,8 η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

12 Μαϊος 2023 15:27

Στις 5,8 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Καπαresearch η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 5-9 Μαΐου με δείγμα 1202 άτομα σε 13 περιφέρειες της χώρας.

Εκλογές 2023: Τα ποσοστά και η παράσταση νίκης

Στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,4% ενώ το ΠΑΣΟΚ 8,5%. Στην τέταρτη θέση είναι το ΚΚΕ με 6,6% ενώ το όριο εισόδου στη Βουλή περνάνε τόσο η Ελληνική Λύση με 3,8% όσο και το ΜέΡΑ25% το οποίο καταγράφει ποσοστό 3,5%. Παράλληλα, «Δεν έχω αποφασίσει» δηλώνει το 9,2% ενώ τέσσερα κόμματα (Εθνική Δημιουργία, Πλεύση Ελευθερίας, ΕΑΝ και Νίκη) καταγράφουν ποσοστό από 1 έως 1,3%.

Στην παράσταση νίκης προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 60% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19% ενώ το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι προτιμά για Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 33% τον Αλέξη Τσίπρα. 24% δηλώνει «κανέναν από τους δύο».

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα για το ποια κυβέρνηση προτιμούν, το 29% απαντά «αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας», το 28% «κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, 14% δηλώνει ότι προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ και 8% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων αναφορικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν. Το 51% απαντά ότι είναι χειρότερη ή μάλλον χειρότερη ενώ το 45% πιστεύει ότι είναι καλύτερη ή μάλλον καλύτερη

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της διαχείρισης των κρίσεων της τετραετίας η κυβέρνηση περνά τη βάση σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά καθώς συγκεντρώνει ποσοστό θετικών ή μάλλον θετικών αξιολογήσεων 51% ενώ σε ό,τι αφορά την διαχείριση που έγινε στο δυστύχημα στα Τέμπη και την υπόθεση των υποκλοπών θετικά ή μάλλον θετικά την αξιολογούν το 23% και 24% αντιστοίχως. Στην πανδημία του κορονοϊού θετικά αξιολογείται από το 42% ενώ μόλις 28% απαντά ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε θετικά ή μάλλον θετικά την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos