Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης από Ρέθυμνο: Ξεκινάμε από την αρχή - Προϋπόθεση ευημερίας η σταθερή κυβέρνηση

31 Μαϊος 2023 12:28
Τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την Κρήτη,  περιέγραψε από τον Μυλοποτάμο Ρεθύμνου ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιοδεύει στο νησί.


Μιλώντας σε κατοίκους, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα, λουλούδια και μαντινάδες, αφού τους ευχαρίστησε, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση.
mitsotakis_rethymno__4_
 
 
«Χρειαζόμαστε να έχουμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αντίστοιχη -γιατί όχι και μεγαλύτερη- με αυτή την οποία είχαμε την περασμένη τετραετία, ώστε με λυμένα τα χέρια να μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχουμε μιλήσει. Αυτή η σταθερή κυβέρνηση σήμερα είναι προϋπόθεση ευημερίας για την ελληνική κοινωνία. Διότι το τελευταίο το οποίο θα θέλαμε, πιστεύω, είναι να έχουμε μια κυβέρνηση με μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό», ανέφερε.

Ιδιαίτερη ήταν η μνεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και σε όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν στην Κρήτη. Ο ίδιος τόνισε ότι το προσωπικό του στοίχημα, να’ ναι η Κρήτη γαλάζια στον εκλογικό χάρτη, επετεύχθη, ζητώντας κάτι ανάλογο και στις κάλπες της 25ης Ιουνίου
 
mitsotakis_rethymno__2_

«Ένα πράγμα να ξέρετε: ότι με Μητσοτάκη Πρωθυπουργό τα καλύτερα είναι μπροστά μας για την Κρήτη μας. Αυτό να το ξέρετε. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και την επόμενη τετραετία.  Οπότε να σας ζητήσω, φίλες και φίλοι, να μην υπάρχει καμία επανάπαυση σε αυτές τις εκλογές. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια πάλι. Δεν είναι πρώτος και δεύτερος γύρος εδώ. Δεν είναι ποδοσφαιρικό ματς, ‘’κερδίσαμε 4 - 0 και κρατάμε το σκορ αυτό στο δεύτερο ματς’’. Εδώ ξεκινάμε από την αρχή. Από την αρχή, λοιπόν, πάμε να γεμίσουμε τις κάλπες με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας. Είμαστε νικητές, δεν είμαστε αλαζόνες. Είμαστε χαρούμενοι αλλά δεν είμαστε υπερφίαλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
mitsotakis_rethymno__5_

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο κινούνται, αλλά και τις αναφορές που κάνουν στα προγράμματά τους.

«Εμείς δεν έχουμε κρύψει τίποτα. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του δικού μας προγράμματος και του προγράμματος των αντιπάλων μας είναι ότι εμείς έχουμε εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να κάνουμε και από πού θα βρούμε τα λεφτά. Γιατί έχουμε μια υποχρέωση να το κάνουμε, καθώς ως κυβέρνηση έχουμε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ξερουμε ότι έχουμε δεσμευτικούς στόχους και κάθε ευρώ είναι μετρημένο.
mitsotakis_rethymno__3_

Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν «χάσει τα αυγά και τα πασχάλια» και τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό.

Ίσως έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν, ξέρετε, επειδή οι ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα. Τι μας λένε; «Ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση». Δεν ενδιαφέρει αυτό τους πολίτες, οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση.

Και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι και πάλι θα μας εμπιστευτούν με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά και θα μας δώσουν αυτή τη δύναμη να μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας, να δουλεύουμε για το καλό όλων σας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


mhtsotakis_perama__4_
mhtsotakis_perama__9_

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε την ιδιαίτερη σχέση που είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον Μυλοπόταμο. «Την ίδια σχέση έχω κι εγώ, δεν θα βρείτε καλύτερο σύμμαχο απο εμένα για την αναβάθμιση της ποιοτικής κτηνοτροφίας στην περιοχή», σημείωσε. 

Υποσχέθηκε ακόμα ότι θα βρεθεί χρόνος για να γίνει μία μεγάλη γιορτή στον Ψηλορείτη, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα άρθρο των New York Times όπου αναδεικνύει τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς στην Κρήτη και τον Ψηλορείτη και σημειώνει πως αποτελεί τον καλύτερο τουριστικό προορισμό την άνοιξη.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα επισκεφθεί τις Βρύσες, τον Πλατανιά, την Κίσσαμο και το Θέρισο.
 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos