Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Παρέλαβε από Σαρμά

26 Ιουνίου 2023 15:32
Για δεύτερη φορά ορκίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι πέρασε για δεύτερη φορά σήμερα, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες του, την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να ορκιστεί πρωθυπουργός της Ελλάδας.
 
orkomosia_mitsotakis
Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

 
mitsotakis_megaro___1_
Ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του κατά την άφιξή τους στο Προεδρικό Μέγαρο
mitsotakis_megaro___4_
 
mitsotakis_orkwmosia__3_
Τα παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, Δάφνη, Σοφία και Κωνσταντίνος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, κρατώντας το χέρι της συζύγου του Μαρέβας. Μαζί τους ήταν τα τρία παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη.
mitsotakis_orkomosia__4_
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του
Στην αίθουσα της ορκωμοσίας παρούσες ήταν οι αδερφές του, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα  και Κατερίνα, αλλά και η θεία του  Αρτεμισία Λυμπεράκη, αδερφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
mitsotakis_orkomwsia__1_
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αδερφές του Κατερίνα, Ντόρα και Αλεξάνδρα
mitsotakis_orkomwsia__2_
mitsotakis_orkomosia__5_
mitsotakis_orkomosia__6_
 
arte
H Κατερίνα Μητσοτάκη, η Αρτεμισία Λυμπεράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξία Μητσοτάκης και η Σάκη Κυπραίου

Παρούσα ήταν και η ιδιαίτερα γραμματέας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Σάκη Κυπραίου.  Μεταξύ άλλων ήταν επίσης στην ορκωμοσία και οι Μανιάς Σπήλιος, Αλέξανδρος Αθανασίου, Απόστολος Μαυραγάνης, Χρήστος Παπαζής, και Γιώργης Παπαζήσης.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
5920028
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
5920023

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο πρωθυπουργός υπέγραψε τα απαραίτητα χαρτιά και στη συνέχεια αγκάλιασε τα παιδιά του και τις αδερφές του.
mitsotakis_oikogeneia__1_
mitsotakis_oikogeneia

Παράδοση παραλαβή από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί με την οικογένειά του μετέβη πεζός στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχτηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς για την διαδικασία παράδοσης - παραλαβής. 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos