300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Μητσοτάκης: Οι οδηγίες προς... ναυτιλομένους στο πρώτο Υπουργικό και οι προτεραιότητες των «μπλε φακέλων»

28 Ιουνίου 2023 10:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Οι οδηγίες προς... ναυτιλομένους στο πρώτο Υπουργικό και οι προτεραιότητες των «μπλε φακέλων»

test2

test2

«Μια κυβέρνηση δουλειάς». Αυτή είναι η μόνιμη επωδός συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν καλούνται να περιγράψουν το υπουργικό σχήμα που χθες ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα.

Αυτή η «κυβέρνηση δουλειάς», λοιπόν, θα βρεθεί σήμερα σε πλήρη σύνθεση στο Μέγαρο Μαξίμου για το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, καθώς κατ’ εξαίρεση στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν και οι υφυπουργοί πέραν των υφυπουργών, προκειμένου να πληροφορηθούν τη στοχοθεσία για τα χαρτοφυλάκια τους. Ήδη χθες οι συσκέψεις στο Μαξίμου ήταν πυκνές και μια ομάδα υπουργών που συζήτησαν με τον κ. Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής αποχώρησε περί τις 19:30. Λίγο περισσότερο έμεινε στο Μαξίμου ο νέος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος αναχώρησε περίπου την ίδια ώρα με τον πρωθυπουργό.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ενώπιον των υπουργών του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το στίγμα της επόμενης περιόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει στους υπουργούς του ότι, παρά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, συνεπώς πρέπει να παραχθούν άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Θα καλέσει τους υπουργούς του να παράγουν περισσότερη δουλειά παρά δημόσιες τοποθετήσεις γι’ αυτή, αλλά και έμφαση στον θετικό λόγο κατά τη δημόσια παρουσία τους. Με άλλα λόγια, να ασχολούνται με τη δουλειά και τον τομέα ευθύνη τους και όχι με την αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, αναμένεται να περιγράψει τις άμεσες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. Σε πρώτο πλάνο είναι η πορεία της οικονομίας, εξ ου και η πρώτη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη σε υπουργείο θα είναι σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών. Το επόμενο διάστημα, άλλωστε, θα έρθει στη Βουλή και ένα φορονομοσχέδιο-σκούπα, το οποίο θα θεσμοθετεί τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ για αύξηση αφορολόγητου, μειώσεις φόρων και τεκμηρίων κ.ο.κ. σε ορίζοντα τετραετίας.

 Σε πρώτη προτεραιότητα είναι, επίσης, το χαρτοφυλάκιο της Υγείας, με τον κ. Μητσοτάκη να έχει επισημάνει ότι θα έχει προσωπική εποπτεία της δουλειάς που θα γίνει σε αυτό το μέτωπο. Η παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως επικεφαλής του υπουργείου παρέχει εχέγγυα για την «επιχειρησιακή» προσέγγιση των προβλημάτων, ενώ ο ίδιος θα είναι σε άμεση επικοινωνία με τον παλιό του συνεργάτη από τις μέρες του υπουργείου Εμπορίου, Άκη Σκέρτσο, ο οποίος εποπτεύει τον κυβερνητικό συντονισμό. Πέραν της Υγείας, ο κ. Μητσοτάκης βάζει στην αιχμή των προτεραιοτήτων του να αντιμετωπιστούν εκκρεμότητες και παθογένειες που σχετίζονται με το κράτος, σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων, από την Παιδεία και την ψηφιακή διακυβέρνηση, ως το Δημόσιο και τις μεταφορές.

Οι μπλε φάκελοι

Για να γίνουν πράξη οι κυβερνητικοί στόχοι, οι υπουργοί θα βρουν στις θέσεις τους έναν «μπλε φάκελο» που θα περιέχει στόχους και προτεραιότητες σε τρία επίπεδα. Αρχικά, θα γίνεται λόγος για ορισμένες άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν, ενώ για όλα τα υπουργεία έχει γίνει προγραμματισμός σε ορίζοντα εξαμήνου, ως το τέλος του 2023. Παράλληλα, θα γίνεται και μια γενικότερη περιγραφή των κεντρικών στόχων του χαρτοφυλακίου ενός εκάστου υπουργού σε ορίζοντα τετραετίας, ως το 2027.

Η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και η εκπλήρωση των «παραδοτέων» θα είναι υπό την άμεση εποπτεία του υπουργικού ντουέτου, των Άκη Σκέρτσου και Θανάση Κοντογεώργη. Ήδη, οι υπουργοί από χθες είναι στα γραφεία τους και μελετούν το νέο τους χαρτοφυλάκιο, καθώς πλην της Λίνας Μενδώνη, όλοι οι υπόλοιποι είναι σε νέο πόστο. Κάποιοι προσπαθούν ακόμα να προσδιορίσουν τις αρμοδιότητες που έχουν, αλλά να κάνουν και κατανομή αυτών στους υφυπουργούς τους, ενώ σε ορισμένα υπουργεία υπάρχουν κενά σε θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων. Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, αυτά τα κενά θα πληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες και σε κάθε περίπτωση εντός του Ιουλίου.

Τα πρώτα νομοσχέδια

Πέραν του φορονομοσχεδίου που θα έρθει τις επόμενες μέρες στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι θα έρθει και ένα νομοσχέδιο για «λίφτινγκ» στο Επιτελικό Κράτος. Αυτά τα δύο νομοσχέδια θα είναι η βασική ύλη της Βουλής για τον Ιούλιο, με δεδομένο ότι το κοινοβούλιο θα κάνει θερινή διακοπή μετά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Παράλληλα, σε κάποιο από τα δύο νομοσχέδια θα έρθει νομοθετική ρύθμιση και για την επέκταση μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας, τα οποία λήγουν στο τέλος Ιουλίου. Θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση του Market Pass για τουλάχιστον ένα τρίμηνο, αλλά και του καλαθιού του νοικοκυριού. Η ρύθμιση θα έρθει τον Ιούλιο και θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, ενώ μένει να φανεί, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει στίγμα των προθέσεων του σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών ή αυτές οι πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης
  • Μητσοτάκης για Σινά, πανεπιστήμια και τελικό μπάσκετ: Να κερδίσει ο καλύτερος, αφήνοντας οριστικά πίσω μας τον κακό μας εαυτό
  • Ο Τραμπ σταμάτησε τις διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες με την εθνοφρουρά: «Δεν θα ανεχτούμε τις πορείες της Αριστεράς, ανίκανη η δήμαρχος»
  • Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού, Γ. Βρούτσης, στην Κύθνο, συνοδευόμενος από την Ολυμπιονίκη στον στίβο Κατερίνα Θάνου και τον Πρωταθλητή Ευρώπης στον στίβο Άγγελο Παυλακάκη
  • Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
  • Ενημέρωση σχετικά με την ένταξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κυβέρνηση: Από νωρίς σήκωσαν μ...
«Παραιτούμαι από πρόεδρος -Προ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Με βιολιά ο γάμος της κόρης του Γιάννη Ραγκούση - Στο πλευρό του η Μαρίνα Κοντοτόλη (εικόνες)

Πάρος: Με βιολιά ο γάμος της κόρης...

05 Ιουνίου 2025
Πάρος – Απεργία: Με σύνθημα «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν» κατέβασαν «ρολά» οι επαγγελματίες – Η δέσμευση του Δημάρχου (Βίντεο + Φωτό)

Πάρος – Απεργία: Με σύνθημα «Κλείνο...

05 Ιουνίου 2025
Πάρος: Νέο βραβείο κατέκτησε Εστιατόριο στο νησί! –Πολυβραβευμένο, ανάμεσα στα καλύτερα στην Ελλάδα

Πάρος: Νέο βραβείο κατέκτησε Εστιατ...

05 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Νάξος-Τρόμος στον αέρα: Έπιασε φωτιά ο κινητήρας αεροπλάνου της 'OLYMPIC AIR' (βίντεο)

Νάξος-Τρόμος στον αέρα: Έπιασε φωτι...

08 Ιουνίου 2025
Θαλάσσιες διακομιδές από Πάρο και Κέα

Θαλάσσιες διακομιδές από Πάρο και Κ...

08 Ιουνίου 2025
Σύρος: Έκθεση σατιρικών κολλάζ «ΚΟΛΛΑΖΜΕΝΗ ΣΥΡΑ» (βίντεο)

Σύρος: Έκθεση σατιρικών κολλάζ «ΚΟΛ...

08 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ