300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Οι σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα σε νέα τροχιά

12 Ιουλίου 2023 22:12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελληνοτουρκικά: Οι σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα σε νέα τροχιά

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Η γλώσσα του σώματος και η ατμόσφαιρα της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν σήμερα στο ΝΑΤΟ άφηνε λίγα πράγματα στη φαντασία των παρατηρητών.

Ήταν εξ αρχής σαφές ότι οι δύο ηγέτες κινούνται σε μια ρότα εξομάλυνσης σχέσεων, μετά και τις εκλογικές τους νίκες το προηγούμενο διάστημα, αυτό, όμως, έμενε να διαπιστωθεί και εν τοις πράγμασι.

«Δεν σημαίνει ότι λύθηκαν ως δια μαγείας τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία, αλλά πιστεύω ότι υποδηλώνει τη διάθεση και των δύο ηγεσιών να ξαναπροσεγγίσουμε το πλαίσιο των σχέσεών μας μέσα από μία πιο θετική σκοπιά και αυτό κρατώ ως το πιο σημαντικό συμπέρασμα της σημερινής συνάντησης» ανέφερε αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σε έτερο σημείο της συνέντευξης Τύπου εμφανίστηκε να αποτιμά τις προθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν ως ειλικρινείς και, σε κάθε περίπτωση, να βλέπει το ποτήρι «μισογεμάτο» μετά την τουρκική στροφή προς τη Δύση.

Υπό αυτό το πρίσμα, άλλωστε, πρέπει να αξιολογηθεί και η δήλωση Ερντογάν μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ότι η Τουρκία δεν χρησιμοποίησε ποτέ τα F-16 κατά της Ελλάδας και ούτε σκοπεύει να το πράξει.

Η συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν, πάντως, παράγει απτά αποτελέσματα στο πεδίο, πέραν της ανακοίνωσης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που προγραμματίζεται για το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη και έχει να γίνει από το 2016, όταν ακόμα πρωθυπουργός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο στενοί τους συνεργάτες, υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν θα έχουν την επιστασία του ελληνοτουρκικού διαλόγου, καθώς επανακάμπτει ο πολιτικός διάλογος, στο πλαίσιο του οποίου θα τίθενται τα «βαριά» θέματα που αφορούν τη βασική μας διμερή διαφορά με τη γείτονα, για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο ελληνοτουρκικός διάλογος δεν θα αναλωθεί μόνο στο επίπεδο των διερευνητικών επαφών που γίνονται σε υπηρεσιακό επίπεδο, ενώ θέμα του Ανώτατου Συμβουλίου αναμένεται να αποτελέσει και η αναβάθμιση της ίδιας της φύσης των διερευνητικών.

Με άλλα λόγια, οι δύο «έμπιστοι» των προέδρων τους, αναμένονται να έχουν μια συνολική εικόνα της κατάστασης και να είναι σε άμεση επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου και την τουρκική προεδρία για όσα ζητήματα ανακύπτουν, ως άμεσος δίαυλος επικοινωνίας.

Όπως είναι φυσικό, εξομάλυνση θα υπάρξει και σε στρατιωτικό επίπεδο, με την επαναδρομολόγηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενώ αυτό που δεν εμπεριέχεται σε κανένα ανακοινωθέν είναι η γενικότερη διάθεση για ένα «μορατόριουμ» σε Αιγαίο και εναέριο χώρο -κάτι που έχει ξεκινήσει στην πραγματικότητα εδώ και μήνες και με ορόσημο τους σεισμούς στη γείτονα που έδωσαν μια νέα ευκαιρία αποκλιμάκωσης.

Παράλληλα, άμεσα θα «τρέξουν» τα κεφάλαια της θετικής ατζέντας που χειρίζεται από μέρους της Ελλάδας ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, ώστε τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει μια συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο, για να μπουν τα πράγματα ξανά σε μια σειρά.

«Είναι ένας τομέας στον οποίο πιστεύω ότι μπορούμε -και σχετικά γρήγορα- να έχουμε κάποια απτά αποτελέσματα, ώστε αυτά να μπορούν να επισημοποιηθούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη πριν τα τέλη του χρόνου» είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης, του οποίου πλέον οι επαφές με τον κ. Ερντογάν αναμένεται να είναι πυκνότερες, ευκαιρίας δοθείσης και αν δεν υπάρξει κάποια αιφνίδια μεταστροφή από μέρους του Τούρκου προέδρου.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κοινή δήλωση του Δημάρχου και της Επάρχου Τήνου για το αποτέλεσμα της δίκης των 71 συμπολιτών μας σχετικά με τις ανεμογεννήτριες
  • Chevron-Hellenic Energy: Κυρώθηκαν οι συμβάσεις Ελλάδας - Chevron για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων - Μόνο η ΝΔ ψήφισε όλη τη συμφωνία
  • Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου
  • Πάρος: Πρόσκληση Λογοδοσίας στις 20 Μαρτίου 2026
  • Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 19,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά (Βίντεο)
  • Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Δείτε τι αποφασίστηκε για τη μεταφόρτωση και αποθήκευση των αποβλήτων του Δήμου (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Μηταράκης: Τέλος η πανεπιστημι...
Παύλος Μαρινάκης: Δεν καταργεί... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Σύλλογος εκφράζει την αντίθεσή του προς την παραχώρηση της παραλίας Τρυπητή

Πάρος: Σύλλογος εκφράζει την αντίθε...

26 Μαρτίου 2026
Fuel Pass: Δείτε πόσα λαμβάνουν ιδιοκτήτες οχημάτων  με κατοικία σε νησιά

Fuel Pass: Δείτε πόσα λαμβάνουν ιδι...

26 Μαρτίου 2026
Πάρος: Τα νιάτα της Νάουσας παρέλασαν τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (Βίντεο)

Πάρος: Τα νιάτα της Νάουσας παρέλασ...

25 Μαρτίου 2026

Τελευταία Νέα

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν απάτες και εκβιάσεις στη Λάρισα

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας...

31 Μαρτίου 2026
Κέλλας στο ΕΡΤnews: Αναδρομικά στους αγρότες η επιδότηση για τα λιπάσματα

Κέλλας στο ΕΡΤnews: Αναδρομικά στου...

31 Μαρτίου 2026
Δωρεάν Προβολές Υποψήφιων Ταινιών για το Βραβείο Κοινού LUX 2026

Δωρεάν Προβολές Υποψήφιων Ταινιών γ...

31 Μαρτίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ