300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

«Γκάζι» Μητσοτάκη για μεταρρυθμίσεις - Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή και ακρίβεια

18 Σεπτεμβρίου 2023 10:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Γκάζι» Μητσοτάκη για μεταρρυθμίσεις - Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή και ακρίβεια

test2

test2

«Μεγάλες Αλλαγές. Τώρα.». Αυτό το λιτό γραφιστικό με τις τελείες μετά τις λέξεις «έντυνε» οπτικά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Μια απλή σχετικά «μακέτα», η οποία, όμως, σε τρεις λέξεις περιείχε αυτό που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κάνει από εδώ και πέρα, εφόσον η παρουσία του στην Έκθεση λογίζεται ως ευκαιρία πολιτικής επανεκκίνησης για την κυβέρνηση, μετά τις δυσκολίες των δύο πρώτων μηνών μετά τις εκλογές.

Όπως εξηγούν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη στο protothema.gr, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να «πατήσει γκάζι» για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα είναι συμβατές με το πνεύμα της εντολής που έλαβε από το 41% των πολιτών πριν από μόλις τρεις μήνες. Μια εντολή, δηλαδή, να συγκρουστεί με κατεστημένες παθογένειες και ριζωμένα κακώς κείμενα. «Είναι προφανές ότι θα υπάρχει πολιτικό κόστος και θα υπάρξει ενόχληση από ορισμένες ομάδες, αλλά μεσοπρόθεσμα οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα έχουν θετικό αποτύπωμα», αναφέρει υψηλόβαθμη πηγή του Μεγάρου Μαξίμου σε συζήτηση μετά το πέρας της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Η ίδια πηγή προσέθεσε μια ακόμα ενδιαφέρουσα παράμετρο στο σκεπτικό: ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πατήσει τώρα γκάζι, με άμεσο ορίζοντα το τέλος του έτους, ώστε να ανανεώσει το πολιτικό momentum της κυβέρνησης και να μην επιτρέψει στη φθορά να επενεργήσει. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στις δεύτερες κυβερνητικές θητείες η περίοδος χάριτος είναι πρακτικά ανύπαρκτη.

Το ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι διατεθειμένος να προβεί σε συγκρούσεις προκύπτει και από εξαγγελίες του που δεν… ενθουσίασαν παράγοντες της αγοράς, όπως η επαναφορά των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, συνδυαστικά με την περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού. «Αν έβλεπε κανείς την αριστερή πλευρά του ακροατηρίου της ομιλίας στο Βελλίδειο, θα διαπίστωνε το «μούδιασμα», υπογράμμιζε άλλο ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος. Ομοίως και παράγοντες του τουρισμού εμφανίζονται σε περίσκεψη μετά την προοπτική αύξησης του τέλους διαμονής από το 2024. Οι εν λόγω συγκρούσεις, όμως, είναι «υπολογισμένες» από το κυβερνητικό επιτελείο, στη λογική της στάθμισης κόστους/ οφέλους.

Η μάχη της καθημερινότητας

Υπό αυτό το πρίσμα, άμεσα θα ξεκινήσουν να ξεδιπλώνονται οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο πεδίο της καθημερινότητας. Μεγάλο στοίχημα είναι η ακρίβεια, με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινώσει έναν μηχανισμό διερεύνησης εν πολλοίς αδικαιολόγητων αυξήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε μια σειρά προϊόντων στα ράφια, με επίκληση των καταστροφών στη Θεσσαλία. Ο κ. Μητσοτάκης έχει εμπεδώσει ότι το σούπερ μάρκετ είναι… σκληρός κριτής και κυβερνητικές πηγές προειδοποιούσαν από το καλοκαίρι τους παράγοντες της αγοράς ότι έρχεται η ώρα του λογαριασμού.

Άμεσα θα κινηθεί, παράλληλα, και το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να καταθέσει τις αλλαγές στους Κώδικες, με στόχο την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, με φρένο στις φάμπρικες των αναβολών, αλλά και πραγματικό χρόνο έκτισης ποινής ακόμα και για ηπιότερα αδικήματα. Παρόμοια και η οδηγία προς το υπουργείο Υγείας, με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να φέρνει τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή το σχέδιο για την ολική αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, αλλά να ετοιμάζει και πρόσθετες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ ως το τέλος του έτους.

Παρόμοιο και το σκηνικό στο κράτος, με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως να έχει αναλάβει την αποστολή να βάλει τα πράγματα στον δημόσιο τομέα σε μια σειρά, με την ίδια να προωθεί την κατάργηση άνω των 500 Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δήμων, ενσωματώνοντας τις αρμοδιότητες τους στο μπουκέτο των ΟΤΑ, σε μια προσπάθεια να «σπάσουν» τοπικά δίκτυα που ευνοούσαν τις υπόγειες συναλλαγές.

Με άλλα λόγια και αν δεν υπάρξει κάποια εκτροπή του σχεδιασμού λόγω έκτακτων περιστάσεων, η κυβέρνηση θέλει το επόμενο διάστημα ορισμένες «γρήγορες νίκες» που θα γίνουν αντιληπτές από τους πολίτες άμεσα, όχι μόνο για να αμβλύνει τις εντυπώσεις του καλοκαιριού, αλλά για να επανασυνδεθεί άμεσα με τον «πυρήνα» της πολιτικής εντολής που έλαβε στις 25 Ιουνίου. Και, βεβαίως, να το κεφαλαιοποιήσει πολιτικά, παρατείνοντας την πολιτική της κυριαρχία, παρά τις ανακατατάξεις στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούν νέα δεδομένα.

{https://www.youtube.com/watch?v=4JgqkuGXmg8}

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ζελένσκι: «Xτυπήσαμε τη ρωσική αεροπορία με 117 drones, λαμπρό αποτέλεσμα που θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας»
  • Μητσοτάκης: «Ήξερες ότι η ανεργία στη χώρα μας είναι σήμερα μικρότερη από αυτή της Σουηδίας, της Φινλανδίας, και της Ισπανίας;» – Δείτε βίντεο
  • Συνάντηση του Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με τον Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης Αλέξη Αθανασίου για το μέλλον των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού
  • Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 κεντρικό θέμα της συνάντησης των 13 Περιφερειαρχών της χώρας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Bίντεο)
  • Θανάσης Μαρινόπουλος: Τι θέλει ο Άνθρωπος...
  • Επικοινωνία Μητσοτάκη με Σίσι για τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά - Ελληνική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στην Αίγυπτο τη Δευτέρα (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Έφη Αχτσιόγλου: Την επόμενη Κυ...
Βαρουφάκης κατά Κασσελάκη: Ο Σ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά -  «Η διαμονή στην Πάρο για τους εργαζόμενους είναι πολύ ακριβή» (Βίντεο)

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά - «Η δι...

30 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Αγγελόπουλοι: Απαιτούμε την άμεση σύλληψη του Γιαννακόπουλου, έγινε μήνυση υπάρχει αυτόφωρο - Δείτε βίντεο

Αγγελόπουλοι: Απαιτούμε την άμεση σ...

02 Ιουνίου 2025
Σερέλης: «Κάποιοι αποφάσισαν ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να χάσει» (Βίντεο)

Σερέλης: «Κάποιοι αποφάσισαν ότι ο...

02 Ιουνίου 2025
Γιαννακόπουλος: «Μετά το σημερινό, όσο ζω, όσο ζω, θα με βλέπετε στα όνειρά σας» - Βίντεο

Γιαννακόπουλος: «Μετά το σημερινό,...

02 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ