300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κασσελάκη και τον κάλεσε να συναντηθούν

25 Σεπτεμβρίου 2023 15:35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κασσελάκη και τον κάλεσε να συναντηθούν

test2

test2

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε λίγο νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τηλεφώνημα έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ωστόσο δεν διήρκησε αρκετή ώρα. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να συναντηθούν για να συζητήσουν και θα αναλάβουν τα γραφεία τους τις λεπτομέρειες της συνεννόησης.

Κατά την επικοινωνία τους, τον συνεχάρη για τη νίκη του και τον κάλεσε να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες.

Τι συζητούν σε Μαξίμου και ΝΔ για την εκλογή Κασσελάκη

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Για να είμαστε ακριβείς, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι η κυρία Αχτσιόγλου θα μπορούσε να κλείσει επαρκώς την ψαλίδα και να καταστήσει τον δεύτερο γύρο των εκλογών ντέρμπι. Όπως κανείς, επίσης, δεν έχει την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρέμεινε ουδέτερος, με πλείστα όσα στελέχη να τονίζουν ότι ήταν ο σκιώδης «χειριστής» της καμπάνιας Κασσελάκη.

Μία πρώτη παραδοχή αρκετών στελεχών για την επόμενη μέρα, πάντως, είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί έναν «άγνωστο Χ» για την πολιτική σκηνή, του Μεγάρου Μαξίμου μηδέ εξαιρουμένου. Παράλληλα, κεντρικά κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν σε συζητήσεις τους με το protothema.gr ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόκειται να υποτιμήσει τον κ. Κασσελάκη, ακόμα και αν οι δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες έδειξαν ότι έχει ακόμα πολύ μικρή επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και αγνοεί ενδεχομένως ακόμα και βασικές θέσεις της εξωτερικής πολιτικής. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί το επόμενο διάστημα να καλύψει κάποια από τα κενά του, ακόμα και εν κινήσει, χτίζοντας πάνω στο θετικό επικοινωνιακό αποτύπωμα που είχε η αιφνιδιαστική του καμπάνια.

Το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν υποτιμά τον κ. Κασσελάκη, πάντως, δεν σημαίνει ότι τον... φοβάται κιόλας. «Τα πολιτικά του κενά είναι προφανή και είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθούν«, επισημαίνει κεντρική κυβερνητική πηγή». «Είναι πολύ δύσκολο να απευθυνθείς στον κεντρώο χώρο και σε ένα ευρύτερο ακροατήριο με τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά στη βιτρίνα», προσέθετε έτερος συνεργάτης του πρωθυπουργού. Επ΄αυτού, ανώτερη κυβερνητική πηγή εκτιμά ότι η κοινοβουλευτική απουσία του κ. Κασσελάκη θα είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για τον ίδιο.

Πολλά κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν, παράλληλα, ότι ο κ. Κασσελάκης θα είναι πρώτα «πονοκέφαλος» για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παρέμεινε σχετικά ανενεργός από τις εκλογές και μετά. «Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας και αυτό είναι μονόδρομος», αναφέρει συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο οποίος εκτιμά ότι η ΝΔ δεν θα πιεστεί ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, κεντρική κυβερνητική πηγή προσθέτει ότι αν η κυβέρνηση δείξει δείγματα γραφής στις μάχες της καθημερινότητας, τότε θα εξακολουθήσει να διατηρεί με άνεση το πολιτικό της πλεονέκτημα.

Ο πρώτος, πάντως, από το κυβερνητικό στρατόπεδο που σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε εξαπολύσει βολές κατά του κ. Κασσελάκη. «Υπό κάποια έννοια το σημερινό αποτέλεσμα ήταν και μία τιμωρία για όσους όσους τόσα χρόνια ειρωνεύονταν καθετί εμπορικό και διάσημο ως ελαφρύ…και τελικά σύντροφοι δεν ξέρω αν θα κερδίσετε ποτέ τον Μητσοτάκη (δεν το πολυβλέπω για να πω την αλήθεια) αλλά για να μιλάμε με ειλικρίνεια τα media που τόσο επικρίνετε σας πήραν τον Σύριζα μέσα από τα χέρια σας», έγραψε στο X, απευθυνόμενος στα «παραδοσιακά» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αστερίσκοι

Όπως είναι φυσικό, η εμφάνιση του κ. Κασσελάκη ως «κομήτης» στο πολιτικό σύστημα και η εκτίναξη του στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρνει ορισμένα έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ να βάζουν ορισμένους αστερίσκους, εν είδει προειδοποιήσεων, πέρα από το ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Έμπειρος «γαλάζιος» βουλευτής με μεγάλη κυβερνητική εμπειρία επεσήμαινε ότι η περίπτωση του κ. Κασσελάκη μπορεί να φέρει ένα καλύτερο «πέρασμα» του ΣΥΡΙΖΑ στις νεαρότερες ηλικίες, ενώ η εκλογή του με καλά ποσοστά στην περιφέρεια δείχνει μια απενοχοποίηση του να είναι κάποιος ανοιχτά ομοφυλόφιλος και να διεκδικήσει υψηλόβαθμο αξίωμα.

Άλλη πηγή από την «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδ εξαιρετικά «μπαρουτοκαπνισμένη», επισημαίνει ότι η περίπτωση Κασσελάκη χρίζει προσοχής από την κυβέρνηση για δύο λόγους: πρώτον, είναι εκπαιδευμένος να μαθαίνει και να μελετά, δεύτερον θα έχει μια ευκαιρία να κάνει αλλεπάλληλες περιοδείες και άνοιγμα στην κοινωνία όσο η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της.

Όλοι συμφωνούν, πάντως, ότι το πραγματικό crash test για τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Κασσελάκη θα είναι οι ευρωεκλογές, στις οποίες μένει να φανεί πόσο ενωμένο θα οδηγηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ιστορικές αποφάσεις στο συνέδριο του PKK μετά τη δήλωση Οτσαλάν για αφοπλισμό και αυτοδιάλυση
  • Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του χρόνου για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια
  • Γιάννης Βρούτσης: «Η Μύκονος γιορτάζει, ο Αθλητισμός των Κυκλάδων πανηγυρίζει!»
  • Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
  • Κατερίνα Μονογυιού : "Η Μύκονος έγραψε ιστορία – Ο ΑΟ Μυκόνου στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ!"
  • Δήλωση του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα για την εκλογή του νέου Πάπα Λέοντα 14ου
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κασσελάκης μετά τη συνάντηση μ...
Παραμένει πρόεδρος της ΚΟ του... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ...

03 Μαϊος 2025
Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Βασίλης Κικίλιας από Τήνο: «Δημοπρατείται master plan 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμένα της Τήνου»

Βασίλης Κικίλιας από Τήνο: «Δημοπρα...

10 Μαϊος 2025
Ρόδος: Πέθανε η γυναίκα που ακρωτηριάστηκε μετά το τροχαίο στο Φαληράκι

Ρόδος: Πέθανε η γυναίκα που ακρωτηρ...

10 Μαϊος 2025
Θαλάσσιες διακομιδές στις Κυκλάδες

Θαλάσσιες διακομιδές στις Κυκλάδες

10 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ